Σοφία Μπεκατώρου: Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος μου

cf83cebfcf86ceafceb1 cebccf80ceb5cebaceb1cf84cf8ecf81cebfcf85 ceadcf87cf89 cf83cf85ceb6ceb7cf84ceaecf83ceb5ceb9 cebcceb5 cf84ceb1 cf80
facebooksofia mpekatorou
Η Σοφία Μπεκατώρου μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και εξηγεί γιατί «δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα».

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας δηλώνει «συγκλονισμένη και ευτυχισμένη» για το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της μιλώντας στην εφημερίδα Ontime

«Βλέπω ότι ο κόσμος είναι πραγματικά ευαισθητοποιημένος και έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία και όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή. Να νιώθουμε όλοι πιο ασφαλής» δηλώνει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τον απολαμβάνουμε και να βάζουμε τα παιδιά μας μέσα στο αθλητικό κύμα γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα να δημιουργήσουμε και φορείς αλλά και τους τρόπους έτσι ώστε κανένας να μη φοβάται. Να μην υπάρχει αυτή η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε, φυσικά, τομέα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης.

Ερωτηθείσα για το τι θα αποτελεί για την ίδια ηθική δικαίωση η Σοφία Μπεκατώρου απαντά «θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι έτσι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον, οι αθλητές να μπορούν να αθλούνται και να φέρνουν την Ελλάδα μας ψηλά όπως το θέλουμε. Οι φορείς να είναι υποστηρικτικοί, να βοηθούν την εκπαίδευση των παιδιών και να προάγουν τις θετικές αξίες».

Η Σοφία Μπεκατώρου ρωτήθηκε και για το αν μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα για τη σεξουαλική κακοποίηση και απάντα ότι «δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι οι καταστάσεις τέτοιες που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας και γι’ αυτό όπως βλέπετε και μετά από τόσα χρόνια… χρειάζεται πολύς καιρός να ζήσει με αυτό και να μπορέσει να το πει δημοσίως».

Στην ερώτηση, τέλος, για το τι της είπανε τα παιδιά της η Μπεκατώρου εξομολογείται ότι «το έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και ήταν μια αφορμή και για μένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας και της βίας και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε, πώς πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα – Το χρονοδιάγραμμα για μετακινήσεις, εστίαση, Λύκεια

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *