Στέφανος Ντούσκος: Ο 24χρονος που πήρε το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα βούρκωσε & μας συγκίνησε διπλά

cf83cf84ceadcf86ceb1cebdcebfcf82 cebdcf84cebfcf8dcf83cebacebfcf82 cebf 24cf87cf81cebfcebdcebfcf82 cf80cebfcf85 cf80ceaecf81ceb5 cf84

Μπράβο Στέφανε! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 συνεχίζονται γεμάτοι συγκινήσεις.

Στιγμές υπερηφάνειας ζει η Ελλάδα με τους αθλητές που την εκπροσωπούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παιδιά που δίνουν καθημερινά και αδιάκοπα τον καλύτερό τους εαυτό, όχι μόνο για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο, αλλά και για να τα δώσουν «όλα».

stefanos ntouskos xruso metallio olumpiakoi tokio5

Τα χαράματα, το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο έγινε γεγονός. Ο Στέφανος Ντούσκας, ο ικανός κωπηλάτης που ήταν φαβορί για την κορυφή του βάθρου, τα κατάφερε και έντυσε στα χρυσά τον ίδιο και τη χώρα του, σημειώνοντας, μάλιστα, και νέο ολυμπιακό ρεκόρ (06:41:34).

stefanos ntouskos xruso metallio olumpiakoi tokio

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης πια του μονού σκιφ, έκανε μία εξαιρετική κούρσα, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τον ποιος θα έφτανε πρώτος στο τέρμα και αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τον Κιέτιλ Μπόρτς από τη Νορβηγία και τον Νταμίρ Μάρτιν από την Κροατία.

Η Simone Biles παραιτήθηκε, η Κορακάκη δεν τα θαλάσσωσε, οι Ολυμπιονίκες δεν είναι υπεράνθρωποι

Δεν είναι, όμως, το χρυσό μετάλλιο που κάνει τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να ξεχωρίζει. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ήθος του, οι αρχές τους και η ευγένειά του.

stefanos ntouskos xruso metallio olumpiakoi tokio6

«Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Είναι δώρο Θεού, πραγματικά. Ευχαριστώ τους πάντες που με στήριξαν και πάνω απ’ όλους τον προπονητή μου για την καθοδήγηση, για την προπόνηση, για όλα. Όλους αυτούς που με στηρίζουν αυτήν τη στιγμή, τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και ότι θα ακούσω τον εθνικό ύμνο σε Ολυμπιακή ρεγκάτα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Προσπάθησα να κρατηθώ να μη δακρύσω», δήλωσε στην κάμερα.

Η πορεία του Ντούσκου άρχισε στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, απ’ όπου στην ηλικία των 19 ετών βρέθηκε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 201 Εκεί κατέκτησε την 6η θέση στην τετράκωπο ελαφρών βαρών με τον Γιάννη Πέτρου, τον Παναγιώτη Μαγδανή και τον Σπύρο Γιάνναρο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Στέφανος φοράει το μετάλλιο στο στήθος:

  • ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στο Ρότερνταμ στη δίκωπο μαζί με τον Γιάννη Πέτρου (2018)
  • ένα χρυσό στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας κάτω των 23 ετών μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα (2018)
  • ένα χρυσό στο διπλό σκιφ στην Ταραγόνα μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα
  • ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απλού σκιφ κάτω των 23 ετών στη Σαρασότα (2019)
  • ένα χρυσό μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή προ-ολυμπιακή ρεγκάτα στο Βαρέζε (2021)

ΠΗΓΗ