Στον «πάγο» έχει μπει η πώληση του TikTok, με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην τρέχει τις διαδικασίες που είχε βάλει σε πρώτο πλάνο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η πλευρά Μπάιντεν επεξεργάζεται ακόμη τον τρόπο που θα προσεγγίσει το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας της χώρας, αλλά και τις γενικότερες σχέσεις με την Κίνα.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται σε συζητήσεις με την κινεζική ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, για να εξερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν τα δεδομένα που συλλέγονται από Αμερικανούς χρήστες και πώς μπορεί να γίνει αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτά η κινεζική κυβέρνηση.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διασφάλιση των δεδομένων των ΗΠΑ, η οποία απευθύνεται σε όλο το φάσμα των απειλών που αντιμετωπίζουμε. Αυτό περιλαμβάνει το ρίσκο που αποτελούν οι κινεζικές εφαρμογές και άλλα software τα οποία δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Τους επόμενους μήνες, αναμένουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένες υποθέσεις υπό το πρίσμα μίας ολοκληρωμένης κατανόησης των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε η εκπρόσωπος Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Έμιλι Χορν.

TAGS