Σταϊνμάιερ: Άμεσα υπεύθυνος ο Τραμπ για την έφοδο στην καρδιά της δημοκρατίας

cf83cf84ceb1cf8acebdcebcceacceb9ceb5cf81 ceaccebcceb5cf83ceb1 cf85cf80ceb5cf8dceb8cf85cebdcebfcf82 cebf cf84cf81ceb1cebccf80 ceb3ceb9
AP 21006789526874 2

Καταδίκασε την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατηγορώντας τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως άμεσο υπεύθυνο για την «έφοδο στην καρδιά της δημοκρατίας»

Σε ομιλία του στο Βερολίνο περιέγραψε τους εισβολείς ως «ένοπλο όχλο, υποκινούμενο από έναν εν ενεργεία πρόεδρο» και καταδίκασε την «έφοδο στην καρδιά της δημοκρατίας» για την οποία θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «ως άμεσα υπεύθυνο για την έφοδο στο Καπιτώλιο, την καρδιά της δημοκρατίας», όπως είπε..

«Η ειρηνική εναλλαγή στην εξουσία μετά από δημοκρατικές εκλογές αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας, Ο Τραμπ παραβίασε αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο αρνούμενος να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Οι ταραχές στην Ουάσινγκτον είναι το αποτέλεσμα ψεμάτων και ακόμα περισσότερων ψεμάτων, μίσους και υποδαύλισής του, ακόμη και από το υψηλότερο επίπεδο», τόνισε.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το Der Spiegel, ο Σταϊνμάιερ χαιρέτισε επίσης την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. «Η αμερικανική δημοκρατία είναι ισχυρότερη από το μίσος και τις ταραχές», είπε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προέτρεψε επίσης σε επαγρύπνηση και παραλλήλισε περιστατικά μπροστά από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) από αρνητές το κορονοϊού στο Βερολίνο τον Αύγουστο . «Δεν ξεχνάμε αυτές τις εικόνες όταν οι αντίπαλοι της δημοκρατίας κατέλαβαν τα σκαλοπάτια του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου. Γι ‘αυτό στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλους μας σήμερα: Το μίσος και η υποδαύλισή του θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία, τα ψέματα θέτoυν σε κίνδυνο τη δημοκρατία, η βία θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία», προειδοποίησε ο Σταϊνμάιερ .

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *