Στελέχη της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα τις «υβριδικές απειλές»

Θεσμικά, νομικά και επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με τις υβριδικές απειλές και τα ζητήματα ασφάλειας σε στρατηγικό επίπεδο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων εκπαιδευτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την συμμέτοχη στελεχών της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου το διήμερο από 10-11 Ιουνίου 2021 στην Αυστρία. Κοινή παραδοχή είναι ότι την τελευταία δεκαετία έχει αλλάξει δραματικά […]

The post Στελέχη της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα τις «υβριδικές απειλές» appeared first on Digital Life!.

ΠΗΓΗ

cf83cf84ceb5cebbceadcf87ceb7 cf84ceb7cf82 ceb1cf81cf87ceaecf82 cf88ceb7cf86ceb9ceb1cebaceaecf82 ceb1cf83cf86ceaccebbceb5ceb9ceb1cf82

E30ZWeeWUAQm6lo

Θεσμικά, νομικά και επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με τις υβριδικές απειλές και τα ζητήματα ασφάλειας σε στρατηγικό επίπεδο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων εκπαιδευτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την συμμέτοχη στελεχών της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου το διήμερο από 10-11 Ιουνίου 2021 στην Αυστρία. Κοινή παραδοχή είναι ότι την τελευταία δεκαετία έχει αλλάξει δραματικά ο χάρτης των απειλών που αντιμετωπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη, με τις υβριδικές απειλές να πρωταγωνιστούν ολοένα και περισσότερο.

Η ΑΨΑ παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο κυβερνοχώρος και σχετικές απειλές χρησιμοποιούνται πλέον ως υβριδικό μέσο επίτευξης τέτοιων στόχων, με αποτέλεσμα  το υψηλό επίπεδο κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο, να καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίσης η φύση των υβριδικών απειλών, οι υβριδικές απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, οι υβριδικές απειλές στο πεδίο της παραπληροφόρησης, σχετικοί κίνδυνοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη, και τρόποι για αύξηση της ανθεκτικότητας σε Κρατικό και Ενωσιακό επίπεδο για επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων απειλών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *