Στενός συνεργάτης του Κουρτς θετικός στον κορονοϊό – Ακυρώνει όλες τις συναντήσεις του

cf83cf84ceb5cebdcf8ccf82 cf83cf85cebdceb5cf81ceb3ceaccf84ceb7cf82 cf84cebfcf85 cebacebfcf85cf81cf84cf82 ceb8ceb5cf84ceb9cebacf8ccf82
AP 19080567964963

Συνεργάτης του στενότερου κύκλου του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκε θετικός σε τεστ νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ τόσο ο Σεμπάστιαν Κουρτς όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, θα υποβληθούν σε τεστ, όπως και όλοι οι υπάλληλοι του περιβάλλοντος τους, ενώ έως ότου είναι διαθέσιμο το αποτέλεσμα των τεστ, ακυρώνονται όλες οι συναντήσεις τους.

Με τον συγκεκριμένο συνεργάτη, που ακόμη είναι άγνωστο για ποιόν πρόκειται, ο καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος είχαν έλθει τελευταία σε επαφή την περασμένη Τετάρτη, ενώ ο ίδιος είχε αρνητικό τεστ κορονοϊού μία ημέρα νωρίτερα.

Σήμερα έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει και τέταρτη περίπτωση μόλυνσης με κορονοϊό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Κόμματος, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι εκπρόσωπος της, επιβεβαιώνοντας σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich.

Περίπτωση κορονοϊού -που είχε αξιολογηθεί τότε ως «μεμονωμένο γεγονός» – είχε εντοπιστεί στις αρχές Αυγούστου στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη, της οποίας οι υπηρεσίες είχαν λειτουργήσει με κάποιους περιορισμούς για μερικές ημέρες, ενώ ο ίδιος ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, για προληπτικούς λόγους, δεν είχε βρεθεί για λίγα εικοσιτετράωρα στο γραφείου του εκεί, και είχε υποβληθεί σε διαδοχικά τεστ για κορονοϊό.

Όπως είχε αναφερθεί, ο συνεργάτης της Καγκελαρίας, ο οποίος, έπειτα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, είχε οργανώσει τότε ένα ιδιωτικό τεστ με θετική έκβαση, δεν είχε να κάνει με τον Αυστριακό καγκελάριο, καθώς εκτελεί κυρίως γραμματειακή εργασία, όπως δεν είχε να κάνει και με τις τις δύο υπουργούς Καγκελαρίας, την Καρολίνε ΄Εντσταντλερ και τη Σουζάνε Ράαμπ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξαιτίας της θετικής έκβασης ενός τεστ ρουτίνας για κορονοϊό σε μέλος της αυστριακής αντιπροσωπείας, είχε αναβληθεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα, το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ανακοινώνοντας την αναβολή της επίσκεψης, η εκπρόσωπος του υπουργού, είχε διευκρινίσει ότι ο υπάλληλος δεν είχε συμπτώματα και είχε σταλεί σε καραντίνα, ενώ το τεστ για τον υπουργό Εξωτερικών ήταν αρνητικό, και, δεδομένου ότι δεν ήταν σε άμεση επαφή με τον ενδιαφερόμενο, ο υπουργός δεν χρειαζόταν να βρίσκεται σε καραντίνα, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, οτιδήποτε άλλο εκτός από μια ματαίωση θα ήταν ανεύθυνο”.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *