Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

cf83cf84ceb7cebd ceb1cebdcf84ceb5cf80ceafceb8ceb5cf83ceb7 cebf cf84ceb6cf8ccebacebfceb2ceb9cf84cf82 cebdceb1 cf83cf84ceb1cebcceb1cf84

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram δίνει εξηγήσεις για την «παραπληροφόρηση» που έχει προηγηθεί

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί της ουσίας της περιπέτειας την οποία περνάει στην Αυστραλία προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Νόβακ Τζόκοβιτς κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση» που έχει προηγηθεί, ζητώντας, επίσης, συγγνώμη για κάποιες από τις κινήσεις του και ξεκαθαρίζοντας ότι έγιναν λάθη εκ μέρους της ομάδας του αλλά «ήταν ανθρώπινα».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαντά, επίσης, στο γιατί έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση με παιδιά στο Βελιγράδι την ίδια ημέρα κατά την οποία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε rapid test που ήταν αρνητικό ενώ για το θετικό μοριακό τεστ ενημερώθηκε μετά την εκδήλωση.

Παράλληλα ζητά συγγνώμη για συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική εφημερίδα L’Equipe ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό κάνοντας λόγο για «λάθος εκτίμηση» που έκανε ο ίδιος επειδή είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό για αυτή.

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τζόκοβιτς ενημερώνει, επίσης, ότι έχει δώσει όλες τις επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας την ώρα που σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ, σχετικά με το αν θα ανακαλέσει εκ νέου την βίζα του Σέρβου τενίστα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι η πρώτη ακύρωση της βίζας του «Νόλε» ήταν άκυρη.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς

Θέλω να απαντήσω στη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση σχετικά με τις δραστηριότητές μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο μετά το θετικό μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκα.

Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να σταματήσει ειδικά όσον αφορά το ευρύτερο ενδιαφέρον στην κοινότητα για την παρουσία μου στην Αυστραλία και προκειμένου να απαντηθούν ζητήματα που είναι επίπονα και αφορούν την οικογένειά μου.

Θέλω να τονίσω ότι έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και τη συμμόρφωσή μου με όλους τους κανόνες που αφορούν τα τεστ.

Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου μετά τον οποίο μεταδόθηκε ότι ένας αριθμός θεατών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα συμπτώματα, υποβλήθηκα σε rapid test στις 16 Δεκεμβρίου στο οποίο βρέθηκα αρνητικός και για λόγους ακόμα μεγαλύτερης ασφάλειας υποβλήθηκα σε επίσημο και εγκεκριμένο μοριακό τεστ την ίδια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα παραβρέθηκα σε έναν αγώνα τένις στο Βελιγράδι για να παραδώσω βραβεία σε παιδιά και γι’ αυτό υποβλήθηκα σε rapid test πριν την παρουσία μου εκεί το οποίο ήταν αρνητικό.

Ήμουν ασυμπτωματικός και ένιωθα καλά και δεν είχα ενημερωθεί ότι είχα βρεθεί θετικός στο μοριακό τεστ στο οποίο είχα υποβληθεί παρά αφού τελείωσε η εκδήλωση στο Βελιγράδι.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκα στο προπονητικό μου κέντρο στο Βελιγράδι προκειμένου να παραχωρήσω συνέντευξη στην γαλλική L’Equipe, στην οποία είχα δώσει σχετική υπόσχεση εδώ και αρκετό καιρό. Ακύρωσα όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις εκτός από τη συνέντευξη στην L’Equipe.

Ένιωθα υποχρεωμένος να παραχωρήσω τη συνέντευξη στην L’Equipe γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά διασφάλισα ότι υπήρχε απόσταση ανάμεσά μας ενώ φορούσα και μάσκα συνεχώς την οποία έβγαλα μόνο για τη φωτογράφιση.

Όταν επέστρεψα σπίτι μετά την συνέντευξη για να τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι κανόνες σκέφτηκα ότι αυτό ήταν λάθος μου και παραδέχθηκα ότι θα έπρεπε να είχα επαναπρογραμματίσει τη δέσμευσή μου αυτή.

Όσον αφορά την αίτηση για βίζα, αυτή συμπληρώθηκε από την ομάδα μου εκ μέρους μου – όπως είπα στους Αυστραλούς αξιωματούχους κατά την άφιξή μου στη χώρα – και ο ατζέντης μου ζητά ειλικρινά συγγνώμη για το λάθος να συμπληρώσει το λάθος κουτί όσον αφορά τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν να φτάσω στην Αυστραλία. Αυτό ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και σίγουρα δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολες περιόδους εν μέσω μιας πανδημίας και ορισμένες φορές αυτά τα λάθη μπορούν να συμβούν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας προκειμένου να διαλευκανθεί αυτό το ζήτημα.

Αν και ένιωσα την ανάγκη να διευκρινίσω αυτή την παραπληροφόρηση δεν θα κάνω άλλα σχόλια από σεβασμό προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας και τις αρχές της χώρας εν μέσω της διαδικασίας αυτής.

Ήταν πάντα τιμή μου να αγωνιστώ στο Australian Open το οποίο αγαπούν οι τενίστες, οι φίλαθλοι και η κοινωνία όχι μόνο στην Βικτώρια και την Αυστραλία αλλά σε όλο τον κόσμο και θέλω απλά να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ απέναντι στους καλύτερους τενίστες του κόσμου και μπροστά στους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου.

O Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει τις προπονήσεις

Ο Τζόκοβιτς, την ίδια ώρα, παραμένει στην Αυστραλία και συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του για το τουρνουά. Μάλιστα, την Τρίτη (11.01) δημοσιεύτηκαν βίντεο και φωτογραφίες από την προπόνηση του Σέρβου σούπερ σταρ στη Μελβούρνη, μαζί με όλο το τιμ του.

Φωτογραφίες από την προπόνηση του Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη

Ο υπουργός με τις ελληνικές ρίζες

Όπως αναφέραμε, η συμμετοχή του «Νόλε» στο Aυστραλιανό Open δεν είναι βέβαιη, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ.

Ο Άλεξ Χοκ, ο οποίος έχει ρίζες στην Ελλάδα καθώς η μητέρα του γεννήθηκε στον Χορτιάτη και ο παππούς του είχε αντιστασιακή δράση κατά την Κατοχή, έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση Τζόκοβιτς, παρά τη δικαίωση του Σέρβου από την αυστραλιανή δικαιοσύνη.

alex hawk
O Άλεξ Χοκ

Ο νόμος του δίνει την εξουσία να ακυρώσει την απόφαση, εφόσον κρίνει ότι απειλείται η δημόσια ασφάλεια ή η δημόσια υγεία και να διατάξει την απέλαση, ακόμη και τη σύλληψη του Τζόκοβιτς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Σέρβος τενίστας το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ανατρέψει εκ νέου την απόφαση και θα ξεκινήσει νέο επεισόδιο στην περιπέτεια.

Φόβοι για ένταση στο τουρνουά τένις

Το Australian Open όμως αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος οι διοργανωτές του κορυφαίου αθλητικού event φοβούνται τώρα ότι θα ξεσπάσει βία στις εξέδρες εάν επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει φέτος στο τουρνουά, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Επεισόδια αναμένεται να ξεσπάσουν και στην αντίθετη περίπτωση, από οργισμένους υποστηρικτές του. Το θέμα πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, προκαλώντας μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *