Στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών η ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cf83cf84ceb7cebd ceb5ceb2ceb4cebfcebcceacceb4ceb1 cebacf81ceb9cf84ceb9cebaceaecf82 cf84cebfcf85 cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb ceba
facebookBrutalia1

Στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών (6 έως 15 Ιουλίου) διαγωνίζεται η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και υποστηρίζεται στις Κάννες από την Hellas Film.

Επίσης, στο Φεστιβάλ Καννών διαγωνίζεται και η μεγάλου μήκους ταινία «Feathers» του Omar El Zohairy. Πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή (Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα) και έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών. Στην παραγωγή του «Feathers» συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Heretic (Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Γιώργος Καρναβάς).

Σημαντική είναι φέτος η ελληνική παρουσία στο L’ Atelier της Cinefondation των Καννών, όπου θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου.

«Το σχέδιο αυτό εντάχθηκε πρόσφατα στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ στη συγκεκριμένη δράση του φεστιβάλ» υπενθυμίζει το Κέντρο Κινηματογράφου, όπως επίσης ότι πέρυσι η Εύη Καλογηροπούλου είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών με την μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

ΠΗΓΗ