Στην Καμπότζη οι χωρικοί «νικούν» τον κορονοϊό με μαγικά σκιάχτρα

cf83cf84ceb7cebd cebaceb1cebccf80cf8ccf84ceb6ceb7 cebfceb9 cf87cf89cf81ceb9cebacebfceaf cebdceb9cebacebfcf8dcebd cf84cebfcebd

gert5yt4rg5yt4gr

gert5yt4rg5yt4gr

Στην Καμπότζη οι χωρικοί «νικούν» τον κορονοϊό με μαγικά σκιάχτρα

Οι χωρικοί στην Καμπότζη δεν φοβούνται τον κορονοϊό. Εμπιστεύονται μαγικά σκιάχτρα που διώχνουν τα κακά πνεύματα και τις ασθένειες.

Η 64χρονη Εκ Τσαν έχει δύο τέτοια μαγικά σκιάχτρα που ονομάζονται «Τινγκ Μονγκ» έξω από το σπίτι της και νιώθει σίγουρη ότι θα την προστατεύσουν και από τους δαίμονες και από νόσους όπως ο κορονοϊός.

Παρά τα πολύ χαμηλά κρούσματα όμως, πολλοί είναι οι κάτοικοι στη χώρα που ανησυχούν μην μολυνθούν από την πανδημία.«Από τότε που έφτιαξα αυτά τα Τινγκ Μονγκ, με βοήθησαν να διώξω μακριά κάθε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού και να σταματήσω τη μετάδοση του στην οικογένειά μου» λέει η 64χρονη γυναίκα από την Καμπότζη.

«Πιστεύω στ’ αλήθεια στη μαγεία των σκιάχτρων και δεν ανησυχώ καθόλου μην κολλήσω κορονοϊό» λέει η Εκ Τσαν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Καμπότζη είναι από τις χώρες που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον κορονοϊό, με μόλις 307 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα και κανέναν θάνατο να έχει καταγραφεί, όπως αναφέρει το Reuters.

Βέβαια, υπάρχουν και οι άλλοι-όπως η Εκ Τσαν-που εναποθέτουν την προστασία τους από την COVID-19 στα μαγικά σκιάχτρα.

«Θα σκοτώσουν αυτόν τον ιό από τη χώρα μας» λέει με σιγουριά η γυναίκα, για την «μαγική» πρακτική που υπάρχει σε κάποια χωριά στην Καμπότζη εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

[embedded content]

Πηγή : sputniknews.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *