«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Μια βραδιά με έντεχνα τραγούδια και εξαιρετικούς ερμηνευτές

cf83cf84ceb7cebd cf85ceb3ceb5ceb9ceac cebcceb1cf82 cf81ceb5 cf80ceb1ceb9ceb4ceb9ceac cebcceb9ceb1 ceb2cf81ceb1ceb4ceb9ceac
stin ygeia mas re paidia 03042021 1203

Μια μαγική βραδιά όπου την παράσταση κλέβουν τα τραγούδια και οι μοναδικές ερμηνείες.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με πολυαγαπημένα, κυρίως έντεχνα τραγούδια και εξαιρετικούς ερμηνευτές έχει ετοιμάσει η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 3 Απριλίου.

Σε αυτό το μελωδικό οδοιπορικό θα απολαύσουμε ιδιαίτερες στιγμές και μουσικές εκπλήξεις.

Ντουέτα, τριφωνίες και πολυφωνίες θα μας χαρίσουν οι Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Καραδήμος, Μαριάννα Παπαμακάριου, Θοδωρής Κοτονιάς, Νικόλας Ραπτάκης, Νίκος Ξύδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σαββέρια Μαργιολά, Θάνος Λάμπρου και η Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Στο ταξίδι αυτό στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» συμμετέχουν και απολαμβάνουν οι Θάλεια Ματίκα, Τάσος Ιορδανίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Ευγενία Παναγοπούλου, Άγγελος Μπούρας, Κωστής Σωτηρίου, Ορφέας Παπαδόπουλος και Ξανθή Γεωργίου.

Μια μαγική βραδιά όπου την παράσταση κλέβουν τα τραγούδια και οι μοναδικές ερμηνείες.

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 3 Απριλίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

[embedded content]

Το έντεχνο ελληνικό τραγούδι προέκυψε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, βασισμένο στο δυτικοποιημένο ρεμπέτικο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν οι δημοφιλέστεροι πρώτοι συνθέτες των έντεχνων τραγουδιών. Και οι δύο εκπαιδεύτηκαν στην κλασσική μουσική και μεταξύ άλλων λόγων, η έλλειψη ενός ευρέως κοινού γι’ αυτό το είδος μουσικής στην Ελλάδα, τους οδήγησε στην εφεύρεση του έντεχνου, στο οποίο μεταβίβασαν κάποιες αξίες της δυτικής μουσικής τέχνης.

Μια μορφή έντεχνου που είναι ακόμη πιο κοντά στη δυτική κλασσική μουσική, εισήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η οποία ονομαζόταν Νέο Κύμα και ήταν ένα μείγμα έντεχνου και σανσόν από τη Γαλλία.

ΠΗΓΗ