Στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας

cf83cf84ceb7 ceb4ceb9ceaccf83cebaceb5cf88ceb7 ceb3ceb9ceb1 cf84cebf cebcceadcebbcebbcebfcebd cf84ceb7cf82 ceb5cf85cf81cf8ecf80ceb7cf82
facebooktzitzikostas

«Θεμέλια» του κοινού μας «Ευρωπαϊκού Σπιτιού», χαρακτήρισε τις τριακόσιες Περιφέρειες και τους ενενήντα χιλιάδες δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, στην οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας τους δήμους και τις Περιφέρειες της Ε.Ε., ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών.

«To κοινό μας “Ευρωπαϊκό Σπίτι” πρέπει να έχει ισχυρά θεμέλια -τις Περιφέρειες και τους δήμους, ισχυρά τείχη -τα κράτη μέλη, και προστατευτική στέγη -την Ε.Ε. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε αυτό το κοινό “Ευρωπαϊκό Σπίτι” κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν φτάσουμε, πέρα από τις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες των Κρατών -Μελών, σε κάθε Περιφέρεια και δήμο της Ευρώπης και αν ακούσουμε τη φωνή των τοπικών κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.428 νέα, 728 διασωληνωμένους και 51 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *