Στο ΣτΕ προσέφυγαν μέλη γνωστής δικηγορικής εταιρίας που λειτουργούσε ως εισπρακτική

cf83cf84cebf cf83cf84ceb5 cf80cf81cebfcf83ceadcf86cf85ceb3ceb1cebd cebcceadcebbceb7 ceb3cebdcf89cf83cf84ceaecf82 ceb4ceb9cebaceb7ceb3
facebookste dikastiria rithmisis

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα και νομιμότητα των πειθαρχικών ποινών της αργίας αλλά και προστίμου που επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων στον διαχειριστή και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών γνωστής δικηγορικής εταιρείας που λειτουργεί ως εισπρακτική και  απασχολεί περίπου 350 εργαζόμενους.

Οι πειθαρχικές ποινές παύσης που τους επιβλήθηκαν (12 και 6 μήνες αντίστοιχα) και το πρόστιμο συνολικού ποσού 10.000 ευρώ, προέκυψαν έπειτα από καταγγελία δανειολήπτριας ότι με μη σύννομες ενέργειες τους παραβίαζαν την ιδιωτική και οικογενειακή της ζωή.

Οι προσφεύγοντας με τις αιτήσεις τους, που συζητήθηκαν σήμερα στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, στρέφονται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και του ΔΣΑ ζητώντας να ακυρωθούν όλες οι πειθαρχικές αποφάσεις που τους επιβλήθηκαν, με το σκεπτικό ότι λειτουργούσαν με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου» και ενήργησαν κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Επαγγέλματος.

Κατά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον του ΣτΕ ο νομικός τους παραστάτης έκανε λόγο για ποινές που παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας. Από την πλευρά του, τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και ο ΔΣΑ αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι έγινε το φρικτό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *