Στο «στόχαστρο» της Τουρκίας ελληνικό νησί – Παρουσίασε το νέο της πύραυλο με βίντεο προσομοίωσης

cf83cf84cebf cf83cf84cf8ccf87ceb1cf83cf84cf81cebf cf84ceb7cf82 cf84cebfcf85cf81cebaceafceb1cf82 ceb5cebbcebbceb7cebdceb9ceba
facebookCapture

Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με το βίντεο προσομοίωσης να έχει ως στόχο ένα ελληνικό νησί.

Ο νέος πύραυλος της Τουρκίας ονομάζεται «Τσακίρ» και έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα. Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί από πολλές πλατφόρμες όπως αεροσκάφη, επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες.

Την αποκάλυψη έκανε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor.

Όπως ανέφεραν ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες, η τοποθεσία που εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας και ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει υποστεί μικρές αλλαγές.

Ανέφεραν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Η περιοχή που εμφανίζεται ως εχθρός, είναι το ελληνικό νησί της Χίου που απέχει μόλις 4,1 μίλια από την τουρκική ακτή.

Στο βίντεο η τουρκική πλευρά εμφανίζεται ως η μπλε δύναμη, ενώ με κόκκινο εμφανίζεται ο εχθρός. Επίσης, το γεγονός ότι οι πύραυλοι στο βίντεο, εκτοξεύτηκαν από την ανατολή προς τη δύση σίγουρα δεν είναι τυχαίο καθώς σε παρόμοια βίντεο οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του Τσακίρ, εκτοξεύονται βλήματα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους εχθρικούς στόχους να καταστρέφονται δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα.

Όπως ανέφεραν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν στην ιστοσελίδα Νordic Μonitor, μεγάλες εταιρείες όπλων παρόμοιες με την Roketsan, κάνουν διαφημίσεις με περισσότερο παγκόσμια προοπτική αλλά οι τουρκικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια κάνουν προσομοιώσεις με στόχο την Ελλάδα και άλλους γείτονές τους.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.