Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα απευθυνθεί η ηγέτιδα της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης

cf83cf84cebf cf83cf85cebcceb2cebfcf8dcebbceb9cebf ceb1cf83cf86ceb1cebbceb5ceafceb1cf82 cf84cebfcf85 cebfceb7ceb5 ceb8ceb1 ceb1cf80ceb5
AP 19269706266908 735x413

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να μιλήσει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Θα μιλήσει μέσω βιντεοσύνδεσης με πρόσκληση της Εσθονίας, η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του ΣΑ, δήλωσε στο Reuters, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα μέλος της ομάδας της.

Η Τιχανόφκσαγια ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία, τις οποίες και κέρδισε σύμφωνα με τους υποστηρικτές της. Διέφυγε στη Λιθουανία όταν ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακήρυξε τη νίκη του με συντριπτική πλειοψηφία, ανακοίνωση που προκάλεσε το ξέσπασμα μεγάλων διαδηλώσεων στη Λευκορωσία.

Στο μεταξύ, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία θα ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος περίπου 30 Λευκορώσων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του προέδρου Λουκασένκο, αργότερα σήμερα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ο κατάλογος είναι ένα πρώτο βήμα και μπορεί να διευρυνθεί αργότερα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Λιθουανία δήλωσε πως σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για εκλογικές παραβιάσεις και βία εναντίον διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *