Στο «σφυρί» ερωτικές επιστολές και το δαχτυλίδι γάμου της Σύλβια Πλαθ με τον Τεντ Χιουζ

cf83cf84cebf cf83cf86cf85cf81ceaf ceb5cf81cf89cf84ceb9cebaceadcf82 ceb5cf80ceb9cf83cf84cebfcebbceadcf82 cebaceb1ceb9 cf84cebf
sylviaplath APEMPE 06 07 2021

Προσωπικά αντικείμενα και επιστολές της Σύλβια Πλαθ βγαίνουν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s. Θα αποκαλύψουν τη δημιουργική εξέλιξη της Αμερικανίδας ποιήτριας, την αγάπη της για τον Τεντ Χιουζ και την αίσθηση του χιούμορ που τη διέκρινε.

Ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα της Σύλβια Πλαθ που πωλούνται είναι, μεταξύ άλλων, το δαχτυλίδι γάμου, ένα φωτογραφικό άλμπουμ και τα σκίτσα του Τεντ Χιουζ.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία του Sotheby’s αναδεικνύει πολλές άγνωστες πτυχές της ζωής μίας από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της λογοτεχνίας στην αγγλική γλώσσα.

Στα αντικείμενα που θα πωληθούν από τα Sotheby’s περιλαμβάνονται η οικογενειακή Βίβλος των Πλαθ και οι επιστολές που η Αμερικανίδα ποιήτρια και μυθιστοριογράφος αντάλλασσε με τον σύζυγό της, ποιητή Τεντ Χιουζ.

Σύλβια Πλαθ: Ταξίδι στο παρελθόν της αμερικανικής λογοτεχνίας

Σύμφωνα με την δρ. Γκάμπριελ Χίτον ειδικό του οίκου στην αγγλική λογοτεχνία και τα ιστορικά χειρόγραφα, η δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου θα δείξει τη δημιουργική εξέλιξη της Σύλβια Πλαθ, την αγάπη της για τον Χιουζ και την αίσθηση του χιούμορ που τη διέκρινε.

Στις 32 επιστολές που θα πωληθούν περιλαμβάνονται εκείνες που έγραψε στον Χιουζ τον Οκτώβριο του 1956 και άλλες που απέστειλε στους συγγενείς του έως το 1961.

«Εδώ είναι η αρχή της σχέσης αυτής, τότε που ήταν πολύ ερωτευμένη. Ήταν ενθουσιασμένη για τη σχέση τους και το μέλλον τους. Αλλά επίσης φαίνεται η ισχυρή αίσθηση της λογοτεχνικής συνεργασίας τους και το πώς δούλευαν μαζί και σκέφτονταν μαζί» ανέφερε ο Γκάμπριελ Χίτον.

Το οικογενειακό άλμπουμ που επίσης πωλείται στη δημοπρασία, καταγράφει τα ταξίδια της Πλαθ και του Χιουζ στην Αμερική και έχει φωτογραφίες από εκδρομές στη λίμνη Γελοουστόουν με φίλους, όπως ο Τ.Σ. Έλιοτ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ