Στόλτενμπεργκ: «Ανεύθυνη ενέργεια» η δοκιμή αντιδορυφορικού πυραύλου από τη Ρωσία

cf83cf84cf8ccebbcf84ceb5cebdcebccf80ceb5cf81ceb3ceba ceb1cebdceb5cf8dceb8cf85cebdceb7 ceb5cebdceadcf81ceb3ceb5ceb9ceb1 ceb7
facebookspace mis

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε «ανεύθυνη ενέργεια» την καταστροφή ενός δορυφόρου από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Από την καταστροφή του δορυφόρου δημιουργήθηκαν πολλά διαστημικά σκουπίδια –περισσότερα από 1.500, συμφώνα με τις ΗΠΑ– γεγονός που συνιστά «κίνδυνο για τον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) αλλά επίσης και για τον κινεζικό σταθμό», είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εκτόξευση του αντιδορυφορικού πυραύλου χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Η Ρωσία παραδέχτηκε την Τρίτη (16/11) ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση στοχεύοντας έναν από τους παλαιότερους δορυφόρους της που βρισκόταν σε τροχιά, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τον ISS.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι η καταστροφή του δορυφόρου είναι «πηγή ανησυχίας» επειδή δείχνει ότι «η Ρωσία αναπτύσσει νέα οπλικά συστήματα που μπορούν να καταστρέφουν δορυφόρους αλλά και διαστημικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για τις υποδομές στη Γη, όπως είναι οι επικοινωνίες, η ναυσιπλοΐα ή τα συστήματα συναγερμού για την εκτόξευση πυραύλων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιασμένοι οι Βρετανοί με τον Μητσοτάκη – Πήρε «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του ITV

Απογραφή πληθυσμού 2021: Βήμα – βήμα η ηλεκτρονική διαδικασία (pics)

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.