Συζητήθηκε η υπόθεση υποχρεωτικότητας των εμβολίων στο ΣτΕ – Πότε αναμένεται η απόφαση

cf83cf85ceb6ceb7cf84ceaeceb8ceb7cebaceb5 ceb7 cf85cf80cf8cceb8ceb5cf83ceb7 cf85cf80cebfcf87cf81ceb5cf89cf84ceb9cebacf8ccf84ceb7cf84
facebookste ktirio

Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων εξέτασε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και των πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ., που ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων που επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.).

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχούς (self-test) για τον κορωνοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι συνήγοροι των Σωματείων ισχυρίστηκαν ότι οι σχετικές αποφάσεις παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών. Μάλιστα, σχετικά με το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, υπογραμμίστηκε ότι οι διοικητές τους παραβιάζουν παράνομα τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητούν μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Ειδικη μνεία, έγινε στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενοι τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, ενώ δεν τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, μέτρο δυσανάλογο κατά τους δικηγόρους τους.

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής υποστήριξαν ότι η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο επειδή βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση», καταλήγοντας ότι σε ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα. Επιπλέον, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη.

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Μεγαλύτερο σε ύψος, περισσότεροι οι δικαιούχοι – Τα νέα διευρυμένα κριτήρια

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» – Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *