Συμφωνία Γαλλίας και Βρετανίας για να αρχίσει και πάλι η κίνηση φορτηγών- Ξανανοίγει το λιμάνι του Ντόβερ

cf83cf85cebccf86cf89cebdceafceb1 ceb3ceb1cebbcebbceafceb1cf82 cebaceb1ceb9 ceb2cf81ceb5cf84ceb1cebdceafceb1cf82 ceb3ceb9ceb1 cebdceb1
dover

Σε συμφωνία που επιτρέπει στα μεγάλα φορτηγά, που είχαν αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, να βάλουν ξανά μπροστά τις μηχανές τους, κατέληξαν Βρετανία και Γαλλία, με την προϋπόθεση οι οδηγοί τους να διαθέτουν τεστ αρνητικό στον SARS-CoV-2.

Η κυκλοφορία είχε σταματήσει καθώς η Γαλλία είχε αποφασίσει αναστολή όλων των μετακινήσεων και μεταφορών από και προς τη Βρετανία, λόγω των φόβων για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που καταγράφηκε εκεί.

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά, ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών. Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.

Το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε πως ανοίγει εκ νέου για την εξερχόμενη κίνηση προς τη Γαλλία μετά τη συμφωνία αυτή Λονδίνου-Παρισιού.

Το κυριότερο λιμάνι για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τη Γαλλία διευκρίνισε πως άνοιξε στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *