Συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά με τους πρέσβεις της Αυστρίας της Ιταλίας και της Τσεχίας

cf83cf85cebdceb1cebdcf84ceaecf83ceb5ceb9cf82 cf84cebfcf85 cebdceafcebacebfcf85 cf87ceb1cf81ceb4ceb1cebbceb9ceac cebcceb5 cf84cebfcf85
facebookwhatsapp image 2021 04 29 at 18.09.32 1 0

Συναντήσεις με τους πρέσβεις της Αυστρίας της Ιταλίας και της Τσεχίας πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας μεταξύ της Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων της, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – RescEU. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία, κατά τη συνάντησή του με την Πρέσβη της Αυστρίας, Hermine Poppeller, ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά το σχεδιασμό για την συνολική αναμόρφωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, ιδίως ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού. Συζητήθηκαν επίσης θέματα εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας με έμφαση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ η κ. Poppeller ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ιδίως στο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων, στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και στενών επαφών τους, καθώς και στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), όπου στεγάζεται η task force της Επιχείρησης Ελευθερία. Η πρέσβης της Αυστρίας ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζοντας το θαυμασμό της για την άριστη οργάνωση των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υποδέχθηκε την πρέσβη της Ιταλίας, Patrizia Falcinelli, με την οποία συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης της ήδη εξαιρετικά προωθημένης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας, ιδίως σε θέματα πυροπροστασίας, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης σεισμών, με δεδομένη την κοινή εμπειρία των δύο χώρων και τους κοινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και ανάπτυξης κοινών δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού. Η πορεία των εμβολιασμών, το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού και η εμπειρία που αποκόμισε η Πολιτική Προστασία από τη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο της συζήτησης, ενώ η πρέσβης της Ιταλίας συνεχάρη τον Νίκο Χαρδαλιά για τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον πρέσβη της Τσεχίας, Jakub Karfik, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο κ. Karfik δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική, όπως υπογράμμισε, συμβολή της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπισης του κορονοϊού και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον υφυπουργό για την αποτελεσματικότητα με την οποία διεξάγεται η «Επιχείρηση Ελευθερία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *