Συναυλία του Bad Bunny οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Πουέρτο Ρίκο

cf83cf85cebdceb1cf85cebbceafceb1 cf84cebfcf85 bad bunny cebfceb4ceaeceb3ceb7cf83ceb5 cf83ceb5 ceb1cf8dcebeceb7cf83ceb7 cf84cf89cebd ceba

Περίπου 2.000 θεατές προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη συναυλία του Bad Bunny.

Η έξαρση των λοιμώξεων από τον ιό COVID-19 έχει συγκλονίσει το Πουέρτο Ρίκο, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά 4.600% τον περασμένο μήνα.

Στην έξαρση πιθανώς συνέβαλε η διήμερη συναυλία «P FKN R» του Bad Bunny που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι 2.000 άτομα – το 2,5% των περίπου 80.000 θεατών που παρακολούθησαν τη συναυλία – προσβλήθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με τους New York Times.

Η διήμερη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο «Estadio Hiram Bithorn» στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID-19 και και μέτρα ασφαλείας.

Στη συναυλία που διοργανώθηκε από τις εταιρείες Noah Assad Presents και Move Concerts όλοι οι θεατές έπρεπε να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή επίσημο Vacu-Id της CESCO Digital.

Επίσης, ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το κοινό ακόμα και κατά τη διάρκεια της συναυλίας. «Όσοι δεν φορούν μάσκα θα απομακρύνονται από την εκδήλωση και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 δολαρίων», ανέφεραν τα μέτρα που όρισαν οι διοργανωτές.

Ενώ το κοινό ακολουθούσε τους κανόνες για τις μάσκες στην είσοδο και στο Μουσείο Bad Bunny (που βρίσκεται μέσα στο στάδιο), η πλειοψηφία των θεατών έβγαλε τις μάσκες μόλις έφτασε στις θέσεις του.

ΠΗΓΗ