Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία

cf83cf85cebdceb5cf87ceafceb6ceb5cf84ceb1ceb9 ceb7 ceb1cf8dcebeceb7cf83ceb7 cf84cf89cebd cebacf81cebfcf85cf83cebcceaccf84cf89cebd ceba
AP 20238531525054

Ακόμη 1.411 κρούσματα και πέντε επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία χρονικά στοιχεία των Αρχών της χώρας.

Η ανοδική τάση φαίνεται από το γεγονός πως χθες διαγνώστηκαν 1.367 νέα κρούσματα, ωστόσο οι νεκροί ήταν αρκετά περισσότεροι, 13.

Σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας, σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, προέκυψαν νέα περιστατικά. Συνολικά, σε όλη την Ιταλία, 67 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται 1.131 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ 20.734 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το 1/3 των Ιταλών εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμη υποβληθεί στο εθελοντικό τεστ για την ανίχνευση του ιού. Παράλληλα, βάσει της ανταπόκρισης του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, όλα δείχνουν ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των μαθητών θα πρέπει να γίνεται στο σπίτι, από τους γονείς, και όχι στην είσοδο των σχολείων.

Οι περισσότεροι περιφερειάρχες συνεχίζουν να ζητούν να μειωθεί η υποχρεωτική απόσταση ασφαλείας του 1 μέτρου μέσα στα λεωφορεία και στο μετρό, για να μη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, οι ειδικοί μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της ιταλικής κυβέρνησης, είναι της άποψης ότι στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, οι μαθητές θα πρέπει οπωσδήποτε να την φορούν (εγκρίνουν και τις υφασμάτινες) εκτός από όταν τηρείται αυστηρά η απόσταση του ενός μέτρου, στο φαγητό και όταν τα παιδιά αθλούνται.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *