Συνεχίζεται η προπαγάνδα των Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο: Καταγράφουν τα πάντα, πετούν μέχρι και με αλεξίπτωτα

cf83cf85cebdceb5cf87ceafceb6ceb5cf84ceb1ceb9 ceb7 cf80cf81cebfcf80ceb1ceb3ceaccebdceb4ceb1 cf84cf89cebd cf84cebfcf8dcf81cebacf89cebd

Τουρκικά ΜΜΕ προσκείμενα ή ελεγχόμενα από τον Ερντογάν έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε άνευ προηγουμένου παραλήρημα και προπαγάνδα εστιάζοντας επικίνδυνα στο Καστελόριζο.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Κας απέναντι από το ελληνικό ακριτικό νησί, δημιουργώντας κλίμα αντίστοιχο με της εποχής των Ιμίων.

«Συνεχίζονται οι ελληνικές προκλήσεις στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Η Ελλάδα από τη μια στέλνει στρατιώτες και από την άλλη στα ανοιχτά του νησιού στέλνει πολεμικά πλοία. Αυτή τη στιγμή, μία κορβέτα με ελληνική σημαία έχει αναλάβει δράση ανοιχτά του νησιού» ακούγεται να λέει σε ρεπορτάζ του Τούρκος δημοσιογράφος.

Clipboard01 13

Clipboard01 13

Στη συνέχεια, ο ίδιος παρουσιάζεται να έχει αποβιβαστεί σε βραχονησίδα απέναντι από το Καστελόριζο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και την αλλαγή μίας κεραίας σε ένα ύψωμα κατέγραψαν, όμως εκεί που πραγματικά οι Τούρκοι δημοσιογράφοι έφτασαν σε γραφικό σημείο ήταν με το αλεξίπτωτο.

Clipboard03 2

Clipboard03 2

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, δημοσιογράφος μαζί με έναν εκπαιδευτή πέταξαν σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από ψηλά.

Clipboard02 4

Clipboard02 4

Και όλα αυτά, ενώ το σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθεί εκεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου για τους εορτασμούς του νησιού.

Την ίδια στιγμή, το Oruc Reis συνεχίζει να κινείται μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή της τρίτης κατά σειρά NAVTEX, με τη Yeni Safak να προαναγγέλλει πως μετά τη λήξη της παρούσας, στις 12 Σεπτεμβρίου, θα εκδοθεί νεότερη με διάρκεια μέχρι τις 25 του μήνα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *