Συνταγή: Mακαρονοσαλάτα, δροσερή και άκρως καλοκαιρινή

cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae mceb1cebaceb1cf81cebfcebdcebfcf83ceb1cebbceaccf84ceb1 ceb4cf81cebfcf83ceb5cf81ceae cebaceb1ceb9 ceacceba
makaronosalata

ΣΥΝΤΑΓΗ: Τα μακαρόνια κρύα, η σάλτσα δροσερή, τα λαχανικά τραγανά, αυτή είναι η μακαρονοσαλατα που θα αγαπήσετε αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί θα την αγαπήσετε, είμαι σίγουρη. Θα τη φτιάξετε σε χρόνο dt, όσο διαρκεί ο βρασμός των ζυμαρικών, εσείς θα ετοιμάζετε τη σος και θα ψιλοκόβετε τα λαχανικά, ένα καλό ανακάτεμα και… έτοιμοι!

Αυτή η μακαρονοσαλατα θα σας “λύσει” τα χέρια. Μπορείτε να την ετοιμάσετε όταν έχετε λίγο χρόνο και να την αφήσετε στο ψυγείο, στην… ησυχία της και τη δροσιά της.

Είναι μια τέλεια πρόταση για κυρίως γεύμα μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή μια σαλάτα αγγουροντομάτας, ή μπορείτε να την σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού, σαν συνοδευτικό σε ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά κοντά (βίδες, στριφτά, πάκερι, αχιβάδες, ορεκιέτε)

100 γρ. κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους

100 γρ. καρότο τριμμένο

100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

λίγα κλωνάρια σέλερι (προαιρετικά και όταν βρίσκετε φρέσκο στην αγορά)

Για τη σος

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή

150 γρ. μαγιονέζα (χρησιμοποίησα μια νέα με τρούφα που βρήκα στο σούπερ μάρκετ και ήταν πολύ καλή)

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα 2%)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο) πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά της σος. Θέλετε να έχετε ένα λείο μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε τα βρασμένα ζυμαρικά, προσθέτετε την πιπεριά, το καρότο, το καλαμπόκι και το κρεμμυδάκι (και το σέλερι αν βάλετε) και ανακατεύετε. Αδειάζετε στο μεγάλο μπολ με τα ζυμαρικά τη σος που έχετε ήδη φτιάξει.

Ανακατεύετε πολύ καλά. Τρίβετε μπόλικο πιπέρι. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Μπορείτε να την καταναλώσετε και αμέσως αφού την φτιάξετε αλλά είναι καλύτερη αν είναι αρκετά δροσερή.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο foodurismo.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ