Συρία: 18 νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και σε επιδρομές της ρωσικής ΠΑ στην έρημο

cf83cf85cf81ceafceb1 18 cebdceb5cebacf81cebfceaf cf83ceb5 ceb5cf80ceb9ceb8ceadcf83ceb5ceb9cf82 cf84cebfcf85 ceb9cf83cebbceb1cebcceb9
facebookSYRIA ISIS

Εννέα μαχητές που πρόσκεινται στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συριακή έρημο, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον στρατιωτικών φυλακίων σκοτώθηκαν συνολικά εννέα μαχητές ομάδων που έχουν συμμαχήσει με τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εξαπολύσει περισσότερες από 26 τέτοιες επιθέσεις από την αρχή του έτους στην έρημο της Συρίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον θέσεών τους στην έρημο των επαρχιών Ράκα και Χάμα. Δεν διευκρινίστηκε αν αυτές οι επιχειρήσεις συνδέονται με τις επιθέσεις του ΙΚ λίγες ώρες νωρίτερα. Άλλα 22 μέλη του ΙΚ τραυματίστηκαν.

Το 2014, τρία χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το ΙΚ κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και ανακήρυξε «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» του τη Ράκα. Το 2017 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, εκδίωξαν την οργάνωση από τη Ράκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.