Σχολεία – Κεραμέως: Πότε θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων

cf83cf87cebfcebbceb5ceafceb1 cebaceb5cf81ceb1cebcceadcf89cf82 cf80cf8ccf84ceb5 ceb8ceb1 ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceadcf88cebf
facebookKERAMEOS

Το «πράσινο φως» να επιστρέψουν στα θρανία έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης στη χώρα δηλαδή τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης: «συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές».

Η υπουργός Παιδείας, ερωτηθείσα για το πότε θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές των άλλων βαθμίδων τόνισε ότι «αυτή η διαδικασία είναι δυναμική, πηγαίνουμε βήμα-βήμα, με προσεκτικά βήματα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει με εξαιρετικό τρόπο έως σήμερα στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Βήμα-βήμα συζητάμε κάθε επόμενο στάδιο στη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στην επαναλειτουργία των Λυκείων, όλης της χώρας. Προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα συζητηθούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ζητήματα που αφορούν στις λοιπές εκπαιδευτικές δομές».

Η κ. Κεαμέως, κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα self test και τα παιδιά των Γυμνασίων, όταν επιστρέψουν στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση ακόμα σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων. Όταν αυτή συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή, προφανώς θα συζητηθούν και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία και των Γυμνασίων. Θα συζητηθούν όλα αυτά εκτενώς με την Επιτροπή των ειδικών και προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όταν θα έχει ληφθεί μία τέτοια απόφαση κυβερνητική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τα Λύκεια – Οι ανακοινώσεις Κεραμέως

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *