Σχολεία: Ξεκίνησε η διάθεση των self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πότε πρέπει να διεξαχθούν

cf83cf87cebfcebbceb5ceafceb1 cebeceb5cebaceafcebdceb7cf83ceb5 ceb7 ceb4ceb9ceacceb8ceb5cf83ceb7 cf84cf89cebd self test ceb3ceb9ceb1 cebc

Σχολεία: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης των δωρεάν self test για όλους τους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Πότε πρέπει να διεξαχθούν και να δηλωθούν.

Παρά την κραυγή αγωνίας γονέων και εκπαιδευτικών, τις σφοδρές αντιρρήσεις επιστημόνων και τη συνολική εικόνα «έκρηξης» της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση προχωράει στο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα και το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διάθεση δωρεάν self test για όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η διάθεσή τους ξεκίνησε από σήμερα, 5 Ιανουαρίου, και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα καλύψουν τις ανάγκες των δυο πρώτων εβδομάδων, από τις 10 Ιανουαρίου ως τις 21 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία δίνει οδηγίες σχετικά με το πότε θα πρέπει να διεξάγεται το κάθε τεστ και να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα, έτσι ώστε να προσέρχονται στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

* η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-1

* οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Τα μέτρα με τα οποία ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

sxoleia metra1
sxoleia metra2
sxoleia metra3

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 641 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα στη χώρα – 31.512 κρούσματα σε παιδιά με κλειστά τα σχολεία!

Survivor Spoiler 5/1: Ποιος αποχωρεί σήμερα από τους Διάσημους

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *