Σύντομα και στον Καναδά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού

cf83cf8dcebdcf84cebfcebcceb1 cebaceb1ceb9 cf83cf84cebfcebd cebaceb1cebdceb1ceb4ceac cf84cebf ceb5cebcceb2cf8ccebbceb9cebf cf84cf89cebd
shutterstock1850727400

Στον Καναδά αναμένεται να φτάσουν σύντομα οι πρώτες 30.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, επιτρέποντας στις αρχές να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα της επιδημίας, όπως δήλωσαν σήμερα Καναδοί αξιωματούχοι.

Ο Καναδάς έγινε την Τετάρτη η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν, που ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

«Προς όλους τους Καναδούς -αν αισθάνεστε ανακούφιση και ελπίδα, δεν είστε μόνοι σας. Αυτά είναι τα καλά νέα που χρειαζόμασταν όλοι» δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Όμως να θυμάστε, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα μαζικό σχέδιο σε έναν μακρύ χειμώνα» σημείωσε.

Τα φορτία με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα σταλούν σε 14 ειδικά κέντρα διανομής στον Καναδά. Ο στρατός έχει επιφορτιστεί να βοηθήσει σε αυτό.

Ο υποστράτηγος Ντάνι Φόρτιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιμελητειακής υποστήριξης, δήλωσε ότι οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να φτάνουν στα κέντρα αυτά την Δευτέρα.

Οι περισσότερες από τις μεγάλες επαρχίες του Καναδά επέβαλαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις και τις συναθροίσεις ώστε να αναχαιτίσουν δεύτερο κύμα της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *