Τέλος εποχής! Η LG έριξε λευκή πετσέτα και σταματάει την παραγωγή smartphones!

cf84ceadcebbcebfcf82 ceb5cf80cebfcf87ceaecf82 ceb7 lg ceadcf81ceb9cebeceb5 cebbceb5cf85cebaceae cf80ceb5cf84cf83ceadcf84ceb1 cebaceb1

Ύστερα από πολλούς μήνες συνεχιζόμενων φημών που αφορούσαν το «μέλλον» της LG στην αγορά της Mobile τεχνολογίας, τελικώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η κορεατική εταιρεία και επίσημα ανακοίνωσε την απόσυρση της από την εν λόγω αγορά. Με μια λιτή ανακοίνωση της, οι υπεύθυνοι της κορεατικής εταιρείας ανέφεραν ότι πρόκειται για μια στρατηγική τους απόφαση το να αποχωρήσουν από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της παραγωγής Mobile συσκευών. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση,  η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει τον κορεατικό κολοσσό της τεχνολογίας στο να εστιάσει καλύτερα σε άλλους τομείς ανάπτυξης όπως είναι οι διασυνδεδεμένες συσκευές, το smart home, η ρομποτική, το A.I., οι τηλεοράσεις και άλλου τύπου B2B λύσεις.

LG WING 01

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της LG που σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τη γνωστή εταιρεία στην mobile αγορά, για τους μήνες που θα ακολουθήσουν πρόκειται να συνεργαστεί με τους επαγγελματικούς εταίρους της και τους προμηθευτές, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα. Σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζομένους, η LG ανέφερε ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, ο τερματισμός της παραγωγής smartphones σε σημαίνει αυτομάτως και την πλήρη αποχώρηση της κορεατικής εταιρείας από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς η τεχνογνωσία που προσέφερε η LG στην αγορά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά projects που αφορούν ακόμη και το πολύ μακρινό 6G. Αναμφίβολα, μια ομολογουμένως δυσάρεστη είδηση, όμως για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις ήταν κοινό μυστικό ότι η LG δεν είχε άλλο κάρβουνο στην ατμομηχανή της. Μάλιστα, ύστερα από τη βροχή ακυρώσεων και αναστολής σε πραγματικά καινοτόμα projects το τέλος έμοιαζε να είναι… αναπόφευκτο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *