Τατάρ για Κυπριακό: Να συζητηθούν κι άλλα μοντέλα εκτός από την ομοσπονδία

cf84ceb1cf84ceaccf81 ceb3ceb9ceb1 cebacf85cf80cf81ceb9ceb1cebacf8c cebdceb1 cf83cf85ceb6ceb7cf84ceb7ceb8cebfcf8dcebd cebaceb9 ceaccebb
AP 20292672122227

Να συζητηθούν και άλλα μοντέλα λύσης εκτός από την ομοσπονδία, δήλωσε για το Κυπριακό ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας: «Υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με το σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα στο Κραν Μοντάνα και πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει από τότε».

«Δεν γίνεται να συζητείται μόνο η ομοσπονδία, πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και εναλλακτικές. Εδώ και 50 χρόνια συνομιλιών, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με όρους και προϋποθέσεις» είπε σε σε συνέντευξή στη Haber Kibris ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Τατάρ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική διαδικασία, τους συνυποψηφίους του, αλλά και τη σχέση του με την Τουρκία λέγοντας ότι θα γίνει ο άνθρωπος μεταξύ της λεγόμενης «κυβέρνησης» των κατεχομένων και της τουρκικής πλευράς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, «οι διοικήσεις και των δύο πλευρών δεν έχουν γνωριστεί», εννοώντας τον εαυτό του και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον αποκάλεσε με το μικρό του «Ερσίν» και ο ίδιος θα τον λέει «Νίκο». «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Νίκο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ξέρει άλλωστε ποια είναι η σκέψη μας στο Κυπριακό. Το θέμα είναι να το εξηγήσουμε αυτό και στη διεθνή κοινότητα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *