Τα Βραβεία Grammy 2022 θα διεξαχθούν τον Απρίλιο στο Λας Βέγκας

cf84ceb1 ceb2cf81ceb1ceb2ceb5ceafceb1 grammy 2022 ceb8ceb1 ceb4ceb9ceb5cebeceb1cf87ceb8cebfcf8dcebd cf84cebfcebd ceb1cf80cf81ceafcebbceb9

Η πανδημία προκάλεσε την καθυστέρηση των Βραβείων Grammy για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα Βραβεία Grammy 2022 θα διεξαχθούν στο «MGM Grand Garden Arena» του Λας Βέγκας στις 3 Απριλίου, όπως επιβεβαίωσε η Ακαδημία Ηχογράφησης.

Η τελετή απονομής της φετινής διοργάνωσης ήταν αρχικά προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο «Crypto.com Arena» (πρώην «Staples Center») του Λος Άντζελες στις 31 Ιανουαρίου, όμως η εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1973, όταν η τελετή απονομής της διοργάνωσης φιλοξενήθηκε στο Νάσβιλ, που τα Βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθούν εκτός του Λος Άντζελες ή της Νέας Υόρκης.

Επίσης είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 57 χρόνια που τα Βραβεία Grammy διεξάγονται τόσο αργά. Τα έβδομα ετήσια Βραβεία Grammy είχαν πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια στις 13 Απριλίου 1965, λίγα χρόνια πριν την πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων το 1971.

Με καθυστέρηση είχε διεξαχθεί και η περσινή τελετή απονομής της διοργάνωσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2021 στο «Staples Center» και τελικά μεταφέρθηκε στο κοντινό Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες σε νέα ημερομηνία, στις 14 Μαρτίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μεταφέρουμε τα Grammy στο Λας Βέγκας για πρώτη φορά για να διοργανώσουμε ένα σόου παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr.

«Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την αναβολή της αρχικής ημερομηνίας του σόου, κατακλυστήκαμε από θερμά μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης από την κοινότητα των καλλιτεχνών. Νιώθουμε ταπεινότητα για τη γενναιοδωρία τους και είμαστε ευγνώμονες για την ακλόνητη στήριξή τους στα Βραβεία Grammy και την αποστολή της Ακαδημίας», πρόσθεσε.

Grammy Awards - trophy

Το «MGM Grand Garden Arena» βρίσκεται στο ξενοδοχείο και καζίνο «MGM Grand» του Λας Βέγκας και έχει φιλοξενήσει αρκετές κορυφαίες διοργανώσεις τελετές απονομής βραβείων.

Έχει φιλοξενήσει έξι φορές τα βραβεία Latin Grammy από το 2014 έως 2021, δώδεκα φορές τα Academy of Country Music Awards από το 2006 έως το 2019 και 17 φορές τα Billboard Music Awards από το 1997 έως το 2019.

Το «MGM Grand Garden Arena» πληρούσε δύο βασικές προϋποθέσεις για να υποδεχθεί τα Βραβεία Grammy: Είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο και έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα που ανέρχεται σε 17.000 θέσεις.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα σοβαρό μειονέκτημα, σε αντίθεση με το «Crypto.com Arena», καθώς δεν διαθέτει πολυτελείς σουίτες.

Αυτή είναι μια σημαντική οικονομική παραχώρηση για την Ακαδημία Ηχογράφησης, η οποία κερδίζει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από τη μίσθωση των 172 σουιτών του «Crypto.com Arena» για τη βραδιά των Βραβείων Grammy, αναφέρουν πηγές.

Παρουσιαστής της τελετής απονομής των Βραβείων Grammy θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Trevor Noah, οικοδεσπότης του «The Daily Show».

ΠΗΓΗ