Τα σουρεαλιστικά γλυπτά που δείχνουν τις μεταπτώσεις του μυαλού μας

cf84ceb1 cf83cebfcf85cf81ceb5ceb1cebbceb9cf83cf84ceb9cebaceac ceb3cebbcf85cf80cf84ceac cf80cebfcf85 ceb4ceb5ceafcf87cebdcebfcf85cebd
sourealistiko glipto1

Ένας καλλιτέχνης από το Hong-Kong χαράζει πρόσωπα σε πορσελάνη με σουρεαλιστική τροπή.

Ο καλλιτέχνης Johnson Tsang με έδρα το Hong-Kong δημιουργεί έργα τέχνης από πορσελάνη που κόβουν την ανάσα με τον συμβολισμό τους. Σμιλεύει ανθρώπινα πρόσωπα που παραμορφώνονται με τρόπους που θυμίζουν σουρεαλιστικούς πίνακες. Κοιτάζοντας το καθένα ξεχωριστά μοιάζει με θέα στο υποσυνείδητο του Tsang. Σε ορισμένες από τις προτομές, τα χέρια αναδύονται από το κεφάλι για να χειραγωγήσουν το πρόσωπο. 

Η ποικιλία των δημιουργικών έργων του Tsang καταδεικνύει την αγάπη του για τον πειραματισμό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν αυτές τις ιβουάρ μάσκες. Για παράδειγμα, απεικονίζει πάντα μάτια κλειστά, σαν τα πρόσωπα να κοιμούνται και αυτό που τους συμβαίνει είναι μέρος ενός ονείρου.

Ένας καλλιτέχνης αφήνει τα έργα του …να τα πάρει το κύμα 

Ίσως αυτό τονίζει την εσωτερική πτυχή αυτών των γλυπτών.

Μέσα από τα γλυπτά μπορεί κανείς να εντοπίσει τον δικό του εσωτερικό κόσμο, τις σκέψεις που στροφυλίζονται καθημερινά μέσα στο μυαλό του, τους φόβους που μοιάζουν να θέλουν να ξεπηδήσουν από το κεφαλι του, τις τρελές σκέψεις που μπορεί να κάνει… Μοιάζουν με απόγνωση κι αυτό είναι που καθιστά αυτά τα γλυπτά ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Αυτό που υποστηρίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης είναι πως οι δημιουργίες του αφήνονται ανοιχτά προς ερμηνεία, αν και είναι δύσκολο για κάποιον να μην εντοπίσει ένας βαθύτερο, εσωτερικό αγώνα ή ένα συναισθηματικό στοιχείο μέσα σε κάθε κομμάτι. 

Δες τα γλυπτά στη gallery που ακολουθεί…

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πολυτελή δεντρόσπιτα που κόβουν την ανάσα με τη θέα και το design τους

Museum of the Future: Αυτό είναι το ομορφότερο μουσείο στον κόσμο που ξεχωρίζει για το design του

ΠΗΓΗ