Τα «emojis» του Κένι Σαρφ μπήκαν σε γκαλερί

cf84ceb1 emojis cf84cebfcf85 cebaceadcebdceb9 cf83ceb1cf81cf86 cebccf80ceaecebaceb1cebd cf83ceb5 ceb3cebaceb1cebbceb5cf81ceaf
45 2

Πριν καν εμφανιστούν τα emojis στην τεχνολογική μας καθημερινότητα,  υπήρχε ο Κένι Σαρφ (Kenny Scharf).

Ο πασίγνωστος σήμερα καλλιτέχνης δρόμου άρχισε το 1981 να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, εφοδιασμένος με σπρέι και άφηνε σε επιφάνειες της μητρόπολης τις σκανδαλιστικές ψυχεδελικές φατσούλες του.

Τώρα, 250 από αυτά τα πρόσωπα φιλοξενούνται στην γκαλερί Jeffrey Deitch στο Λος Άντζελες.

«Ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες που απεικονίζονται στον καμβά του Σαρφ; Εξηγεί ότι όλοι καθρεφτίζουν πλευρές της προσωπικότητάς του.

Κάποιες μέρες έχει ανάγκη να δώσει διέξοδο στην επιθετική ενέργειά του και μπορεί να αντικατοπτρίζουν τον θυμό του. Άλλα πρόσωπα αντικατοπτρίζουν την ευφορία του και την αγάπη του για ζωγραφική» σημειώνουν από την γκαλερί.

«Ο Σαρφ αγκαλιάζει την αμεσότητα της ζωγραφικής με σπρέι. Στις κινήσεις του χρησιμοποιεί όλο το σώμα του. Η διαδικασία είναι πλήρως σωματική, σαν χορός.

Ζωγραφίζει ενώ ακούει μουσική με ακουστικά, εισερχόμενος σε μια ζώνη όπου το μυαλό του και το σώμα του γίνονται ένα. Οι πινελιές του ακολουθούν τον ρυθμό» προσθέτουν.

Με την έκθεση «Kenny Scharf: MOODZ» η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Κένι Σαρφ επιστρέφει στις ρίζες του, καθώς μεγάλωσε στην Καλιφόρνια πριν μετακομίσει στις ανατολικές ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *