Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία στενάζουν – Δεν ήταν η ώρα για να ανοίξουν κάποιοι τομείς

cf84ceb6ceb1cebdceaccebaceb7cf82 cf83cf84cebf newsbomb gr cf84ceb1 cebdcebfcf83cebfcebacebfcebcceb5ceafceb1 cf83cf84ceb5cebdceacceb6cebf
facebooknosokomeia 2222

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΣτην ανοδική πορεία των κρουσμάτων αλλά και στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Συγκεκριμένα μέτρα με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα, που αποφάσισε χθες Παρασκευή 19 Μαρτίου η επιτροπή επιδημιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα στις 6.00 το πρωί σχολίασε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κατά βάση προς την σωστή κατεύθυνση. Το πιο σημαντικό το οποίο θέλω να επισημάνω είναι το μέτρο, των μαζικών άμεσα προσβάσεων tests, το οποίο θα προσφέρει στην κοινότητα πολύ καλή επιδημιολογική παρατήρηση. Νομίζω πως από όλα τα μέτρα αυτό ήταν το πιο σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπολοίπων δραστηριοτήτων είπε πως «είναι ένα προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων. Το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν δραστηριότητες αναψυχής, οι οποίες θα τους ανατάξουν ψυχολογικά. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω πως το οποιοδήποτε άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Η διεύρυνση των ωραρίων είναι εξίσου ένα πολύ σημαντικό μέτρο και αυτό θα μειώσει την συγκέντρωση κόσμου, διότι θα κατανεμηθούν σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Τα μέτρα αυτά δεν είναι χαλάρωσης είναι μέτρα εγρήγορσης, θα έχουν επιτυχία και θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση του ιού, εφόσον εμείς οι άνθρωποι συμπεριφερθούμε ώριμα».

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών, επιμένοντας, «Είναι μια δραστηριότητα πνευματική η οποία θα μπορούσε να περιμένει. Δεν ήταν ακόμα η ώρα να ανοίξουν. Η προσευχή μπορεί να και από το σπίτι δεν χρειαζότανε να ανοίξει η εκκλησία. Συγκεντρώνονται μεγάλα άτομα σε ηλικία και αυτό είναι που μας ανησυχεί», είπε.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, σχολίασε ότι «τα λιγοστά κρούσματα που έχουμε σε 17 εκατ. εμβολιαζόμενους, πρέπει να τα συγκρίνουμε με το εξής: εμείς εδώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο με ευθύνη 300.000 – 400.000 ανθρώπων βλέπουμε σε κάθε εφημερία 4 – 5 εγκεφαλικά, καρδιακά αγγειακά επεισόδια μέχρι εμβολές…».

Τέλος, σχολίασε την κατάσταση στα νοσοκομεία, λέγοντας, «Τα νοσοκομεία στενάζουν, ειδικά στην Αττική η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, είτε παίρναμε μέτρα είτε όχι έχει προεξοφληθεί η συνέχεια της πίεσης στα νοσοκομεία τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.