Τζόνσον προς πολίτες: Να το σκέφτεστε δύο φορές πριν βγείτε από τα σπίτια σας

cf84ceb6cf8ccebdcf83cebfcebd cf80cf81cebfcf82 cf80cebfcebbceafcf84ceb5cf82 cebdceb1 cf84cebf cf83cebaceadcf86cf84ceb5cf83cf84ceb5 ceb4
AP 21015536741376

Έκκληση στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να τηρήσουν αυστηρά την καραντίνα που βρίσκεται σε ισχύ, με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο η έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να το «σκεφτεί δύο φορές» προτού βγει από τα σπίτια του.

Παρά την πτωτική τάση που παρατηρείται εδώ και μερικές ημέρες, η Μεγάλη Βρετανία (με περισσότερους από 86.000 νεκρούς) καταγράφει σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα Covid-19 την ημέρα. Εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πάρκα και παραλίες να έχουν κατακλυστεί από τον κόσμο, προκαλούν φόβους για μια νέα αναζωπύρωση, με το Σαββατοκύριακο να έρχεται.

«Έχουμε ήδη εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους επιπλέον σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και αυτή η σημαντική εθνική προσπάθεια θα επιταχυνθεί. Όμως, εωσότου αυτή η διαδικασία τελειώσει, πρέπει να κρατήσουμε υπό έλεγχο αυτόν τον ιό», λέει ο Τζόνσον σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Υπενθυμίζοντας πως 1 στους 3 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι ασυμπτωματικός, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης κάλεσε τους Βρετανούς να φανταστούν ότι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση και θα μπορούσαν να μολύνουν άλλους συμπολίτες τους χωρίς να το συνειδητοποιούν.

«Επομένως, σας παρακαλώ, σκεφτείτε το πραγματικά δύο φορές προτού βγείτε από το σπίτι σας αυτό το Σαββατοκύριακο και να το κάνετε μονάχα εάν είναι απολύτως απαραίτητο», ζήτησε ο Τζόνσον, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχεδόν 3.000.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *