Την πώληση της Honor φέρεται να συζητά η Huawei

cf84ceb7cebd cf80cf8ecebbceb7cf83ceb7 cf84ceb7cf82 honor cf86ceadcf81ceb5cf84ceb1ceb9 cebdceb1 cf83cf85ceb6ceb7cf84ceac ceb7 huawei

HONOR Logo Moving color

Η Huawei, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Digital China Group και άλλες εταιρείες προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση τμημάτων της Honor. Οι πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις που εκτιμάται ότι θα αποδώσουν στην εταιρεία το ποσό των 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε περίπτωση που οι εν λόγω συζητήσεις τελεσφορήσουν.

Η κίνηση αυτή της Huawei έχει ως στόχο να αντισταθμίσει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που έχει για την μητρική εταιρεία η απαγόρευση συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες. Η Huawei φέρεται διατεθειμένη να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίες με τα μάτια της στραμμένα στον high end ανταγωνισμό, αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος της ενασχόλησης με τα smartphones της Honor που στοχεύουν κατά κύριο λόγο σε όσους έχουν ως βασικό στοιχείο της επιλογής τους το χαμηλό κόστος.

Τα κομμάτια της Honor που αναμένεται να γίνουν αντικείμενο αγοραπωλησίας είναι το τμήμα έρευνας και εξέλιξης, μαζί με τη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο άμεσα ενδιαφερόμενος αγοραστής που εκτιμάται ότι έχει εκδηλώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, είναι η Digital China, που είναι και ο κύριος μεταπωλητής των προϊόντων της Honor στην Κίνα. Ενδιαφέρον για την εξαγορά των τμημάτων της Honor φέρεται να έχουν εκφράσει τόσο η TCL όσο και η Xiaomi, χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από την πλευρά τους.

Σημειώνεται ότι η Honor ιδρύθηκε το 2013, ως ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής smartphones, με εντελώς διαφορετική στόχευση και πορεία σε σχέση με την μητρική Huawei, η οποία έχει καταφέρει να βρίσκεται πλέον στις ψηλές θέσεις της κατάταξης των κατασκευαστών smartphones.

Το πλεονέκτημα της Honor, εάν προχωρήσει το ζήτημα της πώλησης των τμημάτων της σε τρίτους, είναι ότι δεν θα υπόκειται στους περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διάθεση και την εμπορική πορεία των προϊόντων της Huawei στην αμερικανική αγορά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *