Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

cf84cebfcebd cebfcebacf84cf8eceb2cf81ceb9cebf ceb8ceb1 ceb4ceb9ceb5cebeceb1cf87ceb8cebfcf8dcebd cf83cf84ceb7cebd ceb5cebbcebbceacceb4
facebookCapture

Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι τρίτοι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών και αθλούμενων από όλο τον κόσμο, να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, ώθησε την οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Η διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων σε αριθμό συμμετοχών, θα είναι η 3η μεγαλύτερη που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς του κόσμου.

«Σύμφωνα με την επιθυμία πολλών εθνικών οργανισμών, και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή τεκταινόμενα, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο Β. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη μας, αποφασίσαμε οι Αγώνες να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, καθώς τότε, μέσα από τους εμβολιασμούς και την θερινή περίοδο, θα υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασιακού Τουρισμού, Ντιντιέ Μπεσέιρ.

«Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε, όχι μόνο τους καλύτερους αγώνες, αλλά και αγώνες με ασφάλεια. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών, που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σπύρος Καραβούλης. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Η διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως: της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του δήμου Αθηναίων, του δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του δήμου Γλυφάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, των ελληνικών αθλητικών ομοσπονδιών: Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Τοξοβολίας, Μπριτζ, Αντιπτέρισης, Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και πολλών άλλων.

Η τελετή έναρξης των αγώνων έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι δείχνουν τα λύματα για τον κορονοϊό – Μείωση στην Αττική, αύξηση 156% στην Αλεξανδρούπολη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *