Τουρκία: Δημοσκοπικό «χαστούκι» στον Ερντογάν – Ποιοι τον προσπερνούν στις προτιμήσεις του λαού

cf84cebfcf85cf81cebaceafceb1 ceb4ceb7cebccebfcf83cebacebfcf80ceb9cebacf8c cf87ceb1cf83cf84cebfcf8dcebaceb9 cf83cf84cebfcebd

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Aksoy Research, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, αλλά και αυτός της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προσπερνούν σε δημοτικότητα τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα αποτελέσματα αφορούν την έρευνα της εταιρίας Aksoy για τον Φεβρουάριου και δείχνουν τη φθορά που έχει επέλθει στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Το 61,5% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση πιστεύει πως η Τουρκία τα πάει ολοένα και χειρότερα συνολικά σαν χώρα, ενώ το 17,6% θεωρεί πως πηγαίνει «μάλλον καλά». Η μεγαλύτερη προτεραιότητα όσων απάντησαν στα ερωτήματα ήταν η οικονομία, για την ακρίβεια το 77,9% όσων ρωτήθηκαν την έβαλαν ως νο1 θέμα στη δική τους ατζέντα, ενώ ένα 86% υποστήριξε πως οι συγκεντρώσεις του κόμματος του Ερντογάν, του AKP, θα πρέπει να τερματίσουν λόγω της πανδημίας.

Η βασική ερώτηση της δημοσκόπησης, βέβαια, αφορούσε στην πρόθεση ψήφου σε πιθανές προεδρικές εκλογές. Το ηχηρό «χαστούκι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφορά την προτίμηση των Τούρκων πολιτών στους δημάρχους των δυο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 47,5% υποστήριξε πως ο Μανσούρ Γιαβάς, Δήμαρχος της Άγκυρας, είναι ο καταλληλότερος για πρόεδρος αντί του τωρινού. Σε αντίστοιχη ερώτηση ανάμεσα στον Εκρέμ Ιμάμογλου, Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 45,3% τάχθηκε υπέρ του πρώτου. Απέναντι στον Γιαβάς ο Ερντογάν είχε 37% ενώ απέναντι στον Ιμάμογλου 37,3%.

143611420 screenshot6

Οι Τούρκοι ζητούν βελτίωση σε παιδεία και οικονομία

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης και να πείσει πως θα ενδιαφερθεί περισσότερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φαίνεται πως οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ιδιαίτερα για τις προθέσεις του.

Στο ερώτημα της ίδιας δημοσκόπησης για το ποιος τομέας θα έπρεπε να έχει περισσότερες μεταρρυθμίσεις, το 78,9% αναφέρθηκαν στη Δικαιοσύνη, το 77,2% στην Παιδεία και το 71,4% στην Οικονομία, με την Υγεία στην τέταρτη θέση με ποσοστό 66,6%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *