Τουρκία: Το χυδαίο πανό κατά της Ελλάδας στο Μπούρσασπορ – Προμηθέας (photo)

cf84cebfcf85cf81cebaceafceb1 cf84cebf cf87cf85ceb4ceb1ceafcebf cf80ceb1cebdcf8c cebaceb1cf84ceac cf84ceb7cf82 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1

Τουρκία: Χυδαίο πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή ανάρτησαν οι οπαδοί της Μπούρσασπορ πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα.

Οι Τούρκοι για ακόμη μια φορά προκάλεσαν με τον πλέον χυδαίο τρόπο και το έπραξαν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για την 13η αγωνιστική του Eurocup, οι φίλοι των γηπεδούχων σήκωσαν στην εξέδρα ένα εμετικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είστε πολύ καλοί στο κολύμπι, γιατί αρχίσατε το μπάσκετ;», ανέφερε το απαράδεκτο μήνυμα τους. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κι ο σύλλογος της Προύσας ανέβασε εξίσου προκλητικά ποστ στα social media.

Το χυδαίο πανό των φίλων της Μπούρσασπορ

Μπούρσασπορ - Προμηθέας
Το εμετικό πανό των φίλων της ΜπούρσασπορTwitter: @Adnan_BATIR

«Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Η αντίδραση των ανθρώπων του Προμηθέα ήταν άμεση κι οι ενέργειες δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών. Συγκεκριμένα, ενημέρωσαν τους ανθρώπους της Euroleague, οι οποίοι είναι υπεύθυνη για να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους απαράδεκτους Τούρκους. Όπως αναφέρει κι ο Προμηθέας σε ανακοίνωση του: «Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων». Συνεπώς μια σοβαρή διοργάνωση θα είχε αποβάλει την Μπούρσασπορ, για το εμετικό πανό των φίλων της.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά. Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «Έχετε ξεφύγει και της απλής λογικής»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.