Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

cf84cebfcf85cf81cebaceb9cebacf8c cf85cf80ceb5cebe ceb7 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1 cf80cf81cebfcebaceb1cebbceb5ceaf cf83ceb5 ceb1ceb9ceb3
5063018

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα πως προκαλεί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ακσόι, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ απάντησε πως τα δημοσιεύματα είναι μη ρεαλιστικά και πρόσθεσε: «Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *