Το «ήσυχο σκαθάρι» των Beatles σε νέο ακυκλοφόρητο ντέμο

cf84cebf ceaecf83cf85cf87cebf cf83cebaceb1ceb8ceaccf81ceb9 cf84cf89cebd beatles cf83ceb5 cebdceadcebf ceb1cebacf85cebacebbcebf
beatles 1407 1

Στην κυκλοφορία δόθηκε το ντέμο με ακουστικά όργανα του «Cosmic Empire» του κιθαρίστα τον Beatles. Πρόκειται για το πρώτο από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια που θα δοθούν στη δημοσιότητα ενόψει της επανέκδοσης για τα 50 χρόνια του All Things Must Pass του Τζορτζ Χάρισον, οι Capitol και UMe.

Το άλμπουμ των Beatles του 1970 ηχογραφήθηκε σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο, πριν την ηχογράφηση ο Τζορτζ Χάρισον – γνωστός και ως το «ήσυχο σκαθάρι» – επί δύο μέρες στις 26 και 27 Μαΐου του 1970 έκανε ντέμο 30 τραγουδιών στο Studio Three των EMI Studios Abbey Road στο Λονδίνο. Την πρώτη μέρα, στα ντέμο 15 τραγουδιών τον συνόδευαν ο Ρίνγκο Σταρ και ο μπασίστας Κλάους Βούρμαν, ενώ τη δεύτερη μέρα έκανε ντέμο μόνος του για τον παραγωγό Φιλ Σπέκτορ. Το ντέμο για το «Cosmic Empire» είναι από τη δεύτερη μέρα.

[embedded content]

Από τα 30 ντέμο, τα 26 παραμένουν ακυκλοφόρητα για περισσότερα από 50 χρόνια. Στις 6 Αυγούστου θα δοθεί στην κυκλοφορία η επανέκδοση του All Things Must Pass. Το σετ για τα 50ά γενέθλια του άλμπουμ περιλαμβάνει και τα 30 ντέμο και τα τραγούδια του αρχικού άλμπουμ αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια όπως τα «Going Down to Golders Green», «Dehra Dun», «Sour Milk Sea», «Om Hare Om», «Window Window», «Beautiful Girl», «Mother Divine» and «Nowhere to Go».

Στη συλλογή θα υπάρχουν και εναλλακτικές ερμηνείες, τζαμαρίσματα που θα ακούσουμε για πρώτη φορά και κουβεντούλες μέσα στο στούντιο μεταξύ Χάρισον και των πολλών μουσικών – τον Πίτερ Φράμπτον, τον Μπίλι Πρέστον, τον Ντέιβ Μέισον και τον Έρικ Κλάπτον και τους άλλους Dominos – που συμμετείχαν. Εκτελεστικός παραγωγός της επανέκδοσης είναι ο Ντάνι Χάρισον, γιος του Τζορτζ Χάρισον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ