Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας     

cf84cebf ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebacf8c ceafceb4cf81cf85cebcceb1 cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cf83cebccebfcf8d cebaceb1ceb9 cf84cebf ceb3
facebooksimfono sinergasias

Σε συνεργατικό κλίμα συναντήθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.), Νίκος Α. Κούκης και ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Πατρίκ Κομουά (Patrick Comoy) στο κληροδότημα του Θ. Μποδοσάκη, όπου στεγάζεται το Ε.Ι.Π. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν διετές Σύμφωνο Συνεργασίας (Momerandum of Understanding) με το οποίο επικύρωσαν θεσμικά τα βασικά σημεία σύμπραξης σε θέματα πολιτιστικού και ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ως κύριος στόχος τίθεται η διεύρυνση της συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Γαλλικού Ινστιτούτου σε σταθερή και συνεχή βάση. Ο σκοπός αυτής της «σύνδεσης» αφορά τους τομείς του κινηματογράφου, της μουσικής, των καλών τεχνών, της λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης των επικοινωνιών και τον ευρύτερο χώρο του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι συμφώνησαν στην από κοινού συμπόρευση σε ενέργειες δικτύωσης και συντονισμένων δράσεων για την προβολή και διάδοση του πολιτιστικού προϊόντος των δύο φορέων, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την κατάρτιση κοινών δράσεων επικοινωνίας μέσω των social media και των ιστοσελίδων των δύο φορέων.

Ξεχωριστό και εξέχοντα στόχο της συνεργασίας αποτελεί η υποστήριξη και από τους δύο οργανισμούς της προώθησης προγραμμάτων που σχετίζονται με την ενίσχυση των εκδόσεων. Επίσης συμφώνησαν και τη συνεργασία για την αλληλοπροβολή μεταξύ της νέας αναβαθμισμένης βιβλιογραφικής βάσης βιβλιοΝΕΤ του Ε.Ι.Π. και των ψηφιακών υπηρεσιών του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπως η Culturethèque, μια πλατφόρμα ψηφιακών πηγών του γαλλικού πολιτιστικού δικτύου στο εξωτερικό η οποία έρχεται να συμπληρώσει την προσφορά των γαλλικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Επίσης, με το σύμφωνο συνεργασίας ανακοινώνεται και η έναρξη, για το 2021, του Προγράμματος βοήθειας προς εκδότες από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος «Jacqueline de Romilly» για εκδόσεις από τα ελληνικά προς τα γαλλικά, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (περισσότερες πληροφορίες: www.ifg.gr).

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και… F-35 – Νέο χτύπημα στον Ερντογάν

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *