Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται το πρώτο κράτος που αναγνωρίζει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα!

Όπως όλα δείχνουν, τα κρυπτονομίσματα και η digital οικονομία που τα περιβάλλει ήρθαν για να μείνουν, καθώς όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας (περισσότερα για τα cryptocurrencies μπορείτε να μάθετε εδώ). Αν και πάντοτε κρύβουν κινδύνους (οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με τα σκαμπανεβάσματα της αξίας […]

The post Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται το πρώτο κράτος που αναγνωρίζει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα! appeared first on Digital Life!.

ΠΗΓΗ

cf84cebf ceb5cebb cf83ceb1cebbceb2ceb1ceb4cf8ccf81 ceb3ceafcebdceb5cf84ceb1ceb9 cf84cebf cf80cf81cf8ecf84cebf cebacf81ceaccf84cebfcf82

Όπως όλα δείχνουν, τα κρυπτονομίσματα και η digital οικονομία που τα περιβάλλει ήρθαν για να μείνουν, καθώς όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας (περισσότερα για τα cryptocurrencies μπορείτε να μάθετε εδώ). Αν και πάντοτε κρύβουν κινδύνους (οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με τα σκαμπανεβάσματα της αξίας τους) δεν αποκλείεται αυτή τη στιγμή να βιώνουμε τις απαρχές μιας νέας οικονομικής επανάστασης. Ενδεικτικό για την τεράστια δυναμική τους είναι ότι το Ελ Σαλβαδόρ αποφάσισε πρόσφατα και επισήμως να αποδεχθεί το Bitcoin ως ένα μέσο οικονομικής συναλλαγής!

bitcoin 5773647 1920

Πριν από μερικές μέρες το κοινοβούλιο της μικρής αυτής χώρας της λατινικής Αμερικής, ενέκρινε με ψήφους 62 υπέρ και 22 κατά το Bitcoin ως ένα μέσο οικονομικής συναλλαγής, επιτρέποντας έτσι την αγορά και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών με βάση το γνωστό κρυπτονόμισμα. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια «πρωτιά», καθώς πρόκειται για την πρώτη χώρα στο κόσμο που ενέκρινε ένα τέτοιο ψήφισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελ Σαλβαδόρ εδώ και αρκετό καιρό έχει επαφή με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, καθώς δύο παραθαλάσσιες τουριστικές πόλεις (το El Zonte και το Punta Mango) έχουν υιοθετήσει ως βασική οικονομία τους τα κρυπτονομίσματα. To ενδιαφέρον είναι ότι άλλες πολύ μεγαλύτερες οικονομίες (όπως η Κίνα και η Ινδία) αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τόσο το Bitcoin, όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, για αυτό και παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι το μικρό Ελ Σαλβαδόρ, τούς έβαλε τα… γυαλιά!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *