Το ιστορικό χωριό στην Ευρυτανία όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει

cf84cebf ceb9cf83cf84cebfcf81ceb9cebacf8c cf87cf89cf81ceb9cf8c cf83cf84ceb7cebd ceb5cf85cf81cf85cf84ceb1cebdceafceb1 cf8ccf80cebfcf85


Η πλούσια φύση της Ευρυτανίας μαγεύει τον επισκέπτη με τα γραφικά και όμορφα χωριά της να αποτελούν πραγματικά «στολίδια» για το νομό.

Ένα από αυτά και οι Κορυσχάδες, με το όλο σκηνικό του να δίνει την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει στην κυριολεξία σταματήσει. Βρίσκεται μόλις 5 χλμ. νοτιοδυτικά του Καρπενησίου, στο δρόμο προς Προυσό, σε υψόμετρο 940 μέτρων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης.

Σε αυτό, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά από πανελλήνιες μυστικές εκλογές, συνήλθε το Εθνικό Συμβούλιο με αντιπροσώπους από τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου του 1944 και στις 27 του ίδιου μήνα ψηφίστηκε το πρόγραμμά του με το οποίο καθόριζε τον τρόπο άσκησης όλων των εξουσιών στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στους χώρους του φιλοξενείται βιβλιοθήκη με μια ενδιαφέρουσα συλλογή, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό τόσο από την ιστορική εθνοσυνέλευση, όσο και από την δράση των αγωνιστών.

Πέτρινα σπίτια, παλιά ανακαινισμένα αρχοντικά και ένα υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρα του χωριού, από τις εικόνες που σίγουρα μένουν αξέχαστες στον επισκέπτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *