Το κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία έγινε κέντρο εμβολιασμού COVID19

cf84cebf cebaceaccf83cf84cf81cebf cf84cebfcf85 ceb4cf81ceaccebacebfcf85cebbceb1 cf83cf84ceb7 cf81cebfcf85cebcceb1cebdceafceb1 ceadceb3

Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους του κορονοϊού είναι η άρνηση εμβολιασμού, είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης, είτε λόγω πίστης στις θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι δυστυχώς χρειαζόμαστε πλέον… κίνητρα για εμβολιασμό, λες και η επιβίωση δεν είναι επαρκές κίνητρο από μόνο του. Η κυβέρνηση της Ρουμανίας πάντως προχώρησε σε μία εξαιρετικά πρωτότυπη κίνηση. Στην Τρανσυλβανία υπάρχει το κάστρο Bran, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα, και του έχει αποδοθεί άτυπα η ιδιότητα ως κατοικία του κόμη Δράκουλα.

dracula castle

Αυτό το κτίσμα λοιπόν είναι πλέον κέντρο εμβολιασμού κατά του COVID19, γεγονός όχι μόνο εκπληκτικό αλλά και ειρωνικό, με δεδομένο τον ματωμένο μύθο που το περιβάλλει. Η εκτίμηση της ρουμανικής κυβέρνησης είναι ότι θα έχει εμβολιάσει 10 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Σεπτέμβριο, με το εμβόλιο της Pfizer. Οι εμβολιαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν δωρεάν περιήγηση στο κάστρο, ενώ το υγειονομικό προσωπικό θα φοράει αναγνωριστικά αυτοκόλλητα με… κυνόδοντες! Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού της Ρουμανίας διατηρεί αρνητική στάση όσον αφορά τον εμβολιασμό. Έτσι με αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση της χώρας ευελπιστεί να καλύψει το υγειονομικό κενό ασφαλείας, και παράλληλα να ενισχύσει τον πληγέντα τουρισμό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *