Το Λούβρο ζητά έως και 34.000 δολάρια για ένα ιδιωτικό «ραντεβού» με την Μόνα Λίζα

cf84cebf cebbcebfcf8dceb2cf81cebf ceb6ceb7cf84ceac ceadcf89cf82 cebaceb1ceb9 34 000 ceb4cebfcebbceaccf81ceb9ceb1 ceb3ceb9ceb1 ceadcebd
AP 19296693035466

Ένας τυχερός πλειοδότης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια εμπειρία ζωής, καταφέρνοντας να κλείσει το πιο σημαντικό «ραντεβού» της ζωής του, με μια από τις πιο μυστηριώδεις γυναίκες όλων των εποχών.

Και όλα αυτά χάρη σε μια νέα δημοπρασία από το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε έναν τυχερό να βρεθεί μόνος και «τετ-α-τετ» με τη διάσημη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ο νικητής, που αναμένεται να διαθέσει από 11.000- 34.000 δολάρια, θα παρακολουθήσει από κοντά την ετήσια επιθεώρηση του έργου, το οποίο θα βγει από τη γυάλινη, αλεξίσφαιρη προθήκη του και θα εξεταστεί για τυχόν ρωγμές ή φθορές από τους συντηρητές, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του οίκου δημοπρασιών Christie’s. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο που φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1503 μ.Χ. και 1519 μ.Χ. αποτελεί έναν από τους διασημότερους πίνακες του κόσμου όλων των εποχών.

Η συνολική εμπειρία του πλειοδότη με το πιο… γερό πορτοφόλι, θα περιλαμβάνει, επίσης, προσωπική ξενάγηση στο μουσείο από τον πρόεδρο και διευθυντή του Λούβρου, Jean-Luc Martinez, μια βραδινή ξενάγηση καθώς και μια ιδιωτική συναυλία στο Caryatids Hall.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτό το προνόμιο μέσα σε διάστημα δύο χρόνων. Τα έσοδα της δημοπρασίας, που αποτελεί τρόπο ενίσχυσης των ταμείων του μουσείου που, και αυτό, πλήττεται από την πανδημία, θα χρησιμοποιηθούν ώστε το μουσείο να γίνει «προσβάσιμο σε όλους», σύμφωνα με τον διευθυντή του. Ανάμεσα στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία του «Louvre Museum Studio», ενός χώρου που θα επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση του κοινού.

Το Λούβρο είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές μουσείο τέχνης στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Όμως, όπως πολλές εγκαταστάσεις, έπρεπε να κλείσει τις πόρτες του στο κοινό για αρκετούς μήνες φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *