Το χωριό της Αρκαδίας με όνομα που προκαλεί φόβο και δέος

cf84cebf cf87cf89cf81ceb9cf8c cf84ceb7cf82 ceb1cf81cebaceb1ceb4ceafceb1cf82 cebcceb5 cf8ccebdcebfcebcceb1 cf80cebfcf85 cf80cf81cebfceba
ghjghjg 1

Στο σημείο που η Λακωνία συναντά την Αρκαδία, υπάρχει ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό χωριό, το οποίο με το όνομά του και μόνο προκαλεί δέος και λίγο φόβο, θα έλεγε κανείς.

Ο λόγος για το Λεοντάρι, το οποίο οφείλει την ονομασία του, όχι στο «βασιλιά» της ζούγκλας όπως θα περίμενε κανείς, αλλά πιθανότατα, όπως εικάζεται, σε κάποιον Λεοντάρη ή Λεοντάριο που μετοίκισε στην περιοχή κατά την εποχή του Αλέξιου Κομνηνού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή ανήκε σε μία από τις πιο σημαντικές φράγκικες βαρονίες, τη λεγόμενη Βελιγοστή.

Πρόκειται για ένα μικρό και γραφικό ιστορικό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, όμορφα πέτρινα κτίρια με κόκκινες κεραμοσκεπές και γραφικά καλντερίμια. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μεγαλόπολη και αποτελεί το κεφαλοχώρι της ευρύτερης περιοχής. Στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του οι βυζαντινές εκκλησίες του χωριού με σημαντικότερη όλων εκείνη των Αγίων Αποστόλων στην κεντρική πλατεία, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Στα υπόλοιπα αξιοθέατα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη στο Λεοντάρι οι πηγές του Ευρώτα και ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που χρονολογείται από το 1899 και θεωρείται ένας από τους πιο ωραίους της Πελοποννήσου.

[embedded content]

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: