Το «Cobra Kai» δεν μπορεί «να αντέξει οικονομικά» να χρησιμοποιήσει το «Thunderstruck» των AC/DC

cf84cebf cobra kai ceb4ceb5cebd cebccf80cebfcf81ceb5ceaf cebdceb1 ceb1cebdcf84ceadcebeceb5ceb9 cebfceb9cebacebfcebdcebf

Το κόστος της εξασφάλισης άδειας για τη χρήση του «Thunderstruck» των AC/DC είναι δυσβάσταχτο ακόμα για την παραγωγή του «Cobra Kai».

Ο συνδημιουργός του «Cobra Kai», Jon Hurwitz, αποκάλυψε ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το «Thunderstruck» των AC/DC στη δημοφιλή σειρά, αλλά απέτυχε πολλές φορές.

Η υποψήφια για Emmy σειρά, η οποία αποτελεί spin-off των ταινιών «Karate Kid», επέστρεψε στο Netflix για τέταρτη σεζόν τον περασμένο μήνα, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί για πέμπτο κύκλο επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Entertainment Weekly», ο Jon Hurwitz αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «Cobra Kai» προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την άδεια να χρησιμοποιήσουν το «Thunderstruck» των AC/DC σε μία σκηνή της τέταρτης σεζόν με πλάνα από τις προπονήσεις των χαρακτήρων του Johnny Lawrence (William Zabka) και του Daniel LaRusso (Ralph Macchio).

«Είχαμε γράψει το “Thunderstruck” στο σενάριο. Έχουμε γράψει το “Thunderstruck” στο σενάριο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των ετών και ποτέ δεν ήμασταν σε θέση να το αντέξουμε οικονομικά εκείνη τη στιγμή ή να κάνουμε αυτή την επιλογή να ξοδέψουμε τα χρήματα γι’ αυτό», δήλωσε.

Αφού η υπεύθυνη μουσικής του «Cobra Kai», Michelle Johnson, πρότεινε διάφορες εναλλακτικές λύσεις αντί του ροκ ύμνου των AC/DC, επιλέχθηκε το επίσης επικό «Breakin’ Outta Hell» του αυστραλιανού συγκροτήματος Airbourne.

«Πολλές φορές γράφουμε πράγματα στο σενάριο, αλλά μερικές φορές γράφουμε κάτι στο σενάριο που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά», είπε ο Jon Hurwitz.

«Η φαντασίωσή μας είναι να έχουμε το είδος του μουσικού προϋπολογισμού που θα μας επέτρεπε να έχουμε nonstop AC/DC και Bon Jovi και Guns N’ Roses», πρόσθεσε.

Το «Cobra Kai», ωστόσο, χρησιμοποίησε το single «Girls, Girls, Girls» των Mötley Crüe του 1987 σε μια σκηνή από το πέμπτο επεισόδιο της τελευταίο σεζόν, ενώ το soundtrack της σειράς περιλαμβάνει επίσης μουσική από τους Poison, Journey, Foreigner και REO Speedwagon.

ΠΗΓΗ