Το George Michael Estate απαντά στις συγκρίσεις του «Solar Power» της Lorde με το «Freedom ’90»

cf84cebf george michael estate ceb1cf80ceb1cebdcf84ceac cf83cf84ceb9cf82 cf83cf85ceb3cebacf81ceafcf83ceb5ceb9cf82 cf84cebfcf85 solar power
George Michael Lorde 15251492

«Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία με το single».

Οι διαχειριστές της κληρονομιάς του George Michael επαίνεσαν τη Lorde μετά τη σύνδεση μεταξύ του νέου single «Solar Power» της τραγουδίστριας και του hit «Freedom ‘90» του αείμνηστου pop star.

Η Lorde κυκλοφόρησε το single στις 11 Ιουνίου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα μοιράζεται τον ίδιο τίτλο με το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ της.

Μετά την κυκλοφορία του «Solar Power», μερικοί άνθρωποι άρχισαν να βρίσκουν ομοιότητες μεταξύ του «Solar Power» και του «Freedom ’90», το οποίο κυκλοφόρησε από τον George Michael τον Οκτώβριο του 1990.

Σε δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή 18 Ιουνίου, το σχήμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του George Michael διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει ενοχληθεί από τις συγκρίσεις και επαίνεσε τη Lorde, λέγοντας ότι ο Michael «θα κολακευόταν αν άκουγε» για τη σύνδεση μεταξύ των δύο τραγουδιών.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν μια σύνδεση μεταξύ του “Freedom ‘90” του George Michael και του “Solar Power” της Lorde, με το οποίο θα κολακευόταν ο George αν το άκουγε, οπότε εκ μέρους ενός μεγάλου καλλιτέχνη σε έναν άλλον καλλιτέχνη, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία με το single», αναφέρει η σύντομη δήλωση.

Πριν την αντίδραση των διαχειριστών της κληρονομιάς του George Michael, το «Solar Power» εγκωμίασαν οι Primal Scream.

Αφορμή ήταν μια συνέντευξη της Lorde στην οποία η τραγουδίστρια αναφέρει ότι το τραγούδι «Loaded» του συγκροτήματος από το 1990 ήταν βασική έμπνευση για το νέο υλικό της.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ