Το TikTok αποκαλύπτει ότι μάλλον χρησιμοποιείτε λάθος το φούρνο μικροκυμάτων σας και η επιστήμη συμφωνεί

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι τόσο απλό όσο το ζέσταμα ενός γεύματος στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσαμε να το κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο και διαφωτιστικό βίντεο στο TikTok φαίνεται ότι πολλοί από εμάς το κάναμε (και ίσως το κάνουμε ακόμα), τελείως λάθος. Διάσημος για την ευκολία του, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ζεσταθεί το φαγητό μας. Ωστόσο αν βάζετε τα γεύματά σας στη μέση της περιστρεφόμενης πλάκας, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι παραπλανούσατε την τεχνολογία όλο αυτό το διάστημα και εκείνη δεν ανταποκρινόταν. «Ξέρεις πότε ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια μέρη του είναι αρκετά ζεστά ώστε να σου καίει το στόμα και το άλλο μέρος του είναι παγωμένο;» ξεκινά το βίντεο. «Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή δεν πρέπει να έχετε το φαγητό σας στη μέση του πιάτου εδώ. Θα πρέπει να βρίσκεται στην άκρη, ώστε να μπορεί πραγματικά να περιστρέφεται και να μαγειρεύει ομοιόμορφα». Σε αυτό συμφωνεί και η επιστήμη […] ΠΗΓΗ

cf84cebf tiktok ceb1cf80cebfcebaceb1cebbcf8dcf80cf84ceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebcceaccebbcebbcebfcebd cf87cf81ceb7cf83ceb9cebccebfcf80cebf
faghto

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι τόσο απλό όσο το ζέσταμα ενός γεύματος στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσαμε να το κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο και διαφωτιστικό βίντεο στο TikTok φαίνεται ότι πολλοί από εμάς το κάναμε (και ίσως το κάνουμε ακόμα), τελείως λάθος.

Διάσημος για την ευκολία του, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ζεσταθεί το φαγητό μας. Ωστόσο αν βάζετε τα γεύματά σας στη μέση της περιστρεφόμενης πλάκας, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι παραπλανούσατε την τεχνολογία όλο αυτό το διάστημα και εκείνη δεν ανταποκρινόταν.

«Ξέρεις πότε ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια μέρη του είναι αρκετά ζεστά ώστε να σου καίει το στόμα και το άλλο μέρος του είναι παγωμένο;» ξεκινά το βίντεο. «Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή δεν πρέπει να έχετε το φαγητό σας στη μέση του πιάτου εδώ. Θα πρέπει να βρίσκεται στην άκρη, ώστε να μπορεί πραγματικά να περιστρέφεται και να μαγειρεύει ομοιόμορφα».

Σε αυτό συμφωνεί και η επιστήμη να ξέρετε

Τώρα, αν αισθάνεστε λίγο (άνισα) καμένος από μια τέτοια αποκάλυψη και αμφισβητείτε την εγκυρότητα κάποιου τυχαίου ατόμου στο TikTok – συγχαρητήρια, καταφέρατε να έχετε το είδος της κριτικής σκέψης που τόσο χρειαζόμαστε σε μια εποχή ψευδοεπιστήμης και παραπληροφόρησης. Δυστυχώς, εξακολουθείτε να κάνετε λάθος.

Σε ένα άρθρο από το Well + Good, ο επιστήμονας τροφίμων και διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων στην Panaceutics, Μακένζι Μπράισον Τζάκσον εξηγεί γιατί η ασύμμετρη τοποθέτηση είναι ο τρόπος να χρησιμοποιείτε σωστά τον φούρνο μικροκυμάτων. Όλα επικεντρώνονται γύρω από τη θεμελιώδη λειτουργία ενός φούρνου μικροκυμάτων, η οποία περιλαμβάνει συναρπαστικά μόρια νερού χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ως μέσο παραγωγής θερμότητας.

Είναι ένας γρήγορος τρόπος θέρμανσης, αλλά μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά όταν συμβεί κάτι που ονομάζεται «θέρμανση που δραπετεύει». Όταν ορισμένες πλευρές του γεύματος σας αρχίσουν να ζεσταίνονται, οι πιο ζεστές θα ζεσταθούν γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα άνισο ζέσταμα μαγείρεμα. Αυτό είναι θέρμανση που δραπετεύει και είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν, όπως το λέει και η TikToker, «ζεσταίνετε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια μέρη του είναι αρκετά ζεστά για να κάψετε το στόμα σας και το άλλο μέρος του είναι παγωμένο».

Επίσης ο Τζάκσον αναφέρει ότι τα τάπερ δεν είναι τα κατάλληλα για να ζεσταίνουμε φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων. Το στρογγυλό πιάτο είναι το πλέον κατάλληλο καθώς προορίζεται για την ομοιόμορφη κατανομή των μικροκυμάτων και η τοποθέτηση του φαγητού σας στην άκρη του πιάτου αντί για το νεκρό κέντρο θα εξομαλύνει τη διαδικασία μαγειρέματος όσο το δυνατόν καλύτερα.

faghtoΠΗΓΗ