Το tweet γυναικείου περιοδικού για τις θερμίδες των Χριστουγέννων που προκάλεσε αντιδράσεις

cf84cebf tweet ceb3cf85cebdceb1ceb9cebaceb5ceafcebfcf85 cf80ceb5cf81ceb9cebfceb4ceb9cebacebfcf8d ceb3ceb9ceb1 cf84ceb9cf82 ceb8ceb5cf81
shutterstock 288189329

Ένα tweet που καλούσε τις αναγνώστριες να «κάψουν τις θερμίδες των Χριστουγέννων» προκάλεσε αντιδράσεις και οι υπεύθυνοι γυναικείου περιοδικού για θέματα υγείας αναγκάστηκαν να απολογηθούν.

Στον λογαριασμό του περιοδικού Women’s Fitness Magazine στο Twitter δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο: «Βγαίνετε για τρέξιμο, περίπατο ή ποδήλατο σήμερα; Είναι μια υπέροχη μέρα για να κάψετε τις θερμίδες των Χριστουγέννων… δημοσιεύστε τις φωτογραφίες σας εδώ!».

Ωστόσο η προσπάθεια να κληθούν οι αναγνώστριες να κοινοποιήσουν φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζονται να αθλούνται απέτυχε και χρήστες του Twitter άρχισαν να επικρίνουν το περιοδικό για το Tweet, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι πολύ λυπηρό που το 2020 προωθείτε την ανάγκη να “καούν” οι θερμίδες των Χριστουγέννων» αναφέρεται σε σχόλιο.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ προκλητικό και αναχρονιστικό μήνυμα για κοινοποίηση. Ενθαρρύνετε τις γυναίκες να ασκηθούν από ενοχή / ντροπή, νομίζω ότι είναι πολύ αρνητικό και επικίνδυνο» σημειώνεται σε άλλο σχόλιο.

«Πολύ ανησυχητική και προβληματική ορολογία. Δεν πρέπει να προσδίδουμε ηθικές ετικέτες σε φαγητό και άσκηση ή να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να υιοθετούν νοοτροπία παίρνω και καίω» ανέφερε συμβουλευτική ψυχολόγος.

«Ως ένα περιοδικό για την υγεία και τη σωματική άσκηση, γιατί να μην αξιοποιήσετε την ευκαιρία για να προωθήσετε τα θετικά οφέλη της ψυχικής και σωματικής υγείας που θα αποκομίσει ο κόσμος από την έξοδο σε υπαίθριους χώρους και την άσκηση; βελτιωμένη διάθεση, καλύτερος ύπνος, περισσότερη ενέργεια κ.λ.π.» πρόσθεσε.

«Προσπαθούσαμε να σας ενθαρρύνουμε να ασκηθείτε, να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας και να μην περιμένετε μέχρι τον Ιανουάριο, εάν έχετε στόχους να γυμναστείτε ή να χάσετε βάρος. Γνωρίζουμε ότι δεν ασκούνται όλοι για απώλεια βάρους» ήταν η απάντηση του περιοδικού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *